Опановуємо вітчизняну державно-правову історію дистанційно

27 березня 2020 року

Наблизився до завершення черговий тиждень карантину, але, незважаючи на нього, ми продовжуємо проводити дистанційні заняття зі студентами. Так, 26 та 27 березня доцентка Світлана Хом′яченко для проведення практичного заняття з дисципліни «Історія держави і права України» в групі Прав-1902 використала декілька дистанційних форм – Elearn та Viber.

Такі форми дистанційного навчання дозволяють викладачу і студенту спілкуватися у реальному часі. Це заохочує студентів до пошуку та обміну інформацією, а також обговорення її з викладачем. Виконані завдання студенти надсилали на e-mail. Можливість швидкої комунікації за допомогою месенджерів, спільного чату та електронної скриньки сприяє більш ефективному обговоренню та засвоєнню навчального матеріалу.

 

Але, яка каже наша завідувачка, «Не лише студенти вчаться!». Тому сьогодні Людмила Протосавіцька успішно провела лекцію у програмі Hangouts Meet. Присутні студенти активно включилися в роботу. Враження студентів були позитивними. Їм сподобалася така форма подачі матеріалу, тож на наступному тижні лекційні заняття продовжаться у цьому ж форматі.

 

Крім того, Людмила Протосавіцька також вдало поєднує співпрацю із студентами не лише на навчальній платформі Elearn та Viber, а урізноманітнює підходи до активізації взаємозв’язку з юними колегами. Так, 26 березня вона провела лекцію у вигляді квесту. Студенти отримували завдання і намагалися протягом невеликого проміжку часу знайти відповіді на запитання, чи то в лекції, чи то в презентації, користуючись невеличкими підказками, які викладач підготувала разом з завданнями заздалегідь. Найбільш активні були відзначені в чаті.

 

Зазначимо, що студенти продовжують навчання і в цьому нам допомагають новітні дистанційні технології.

Окремі слова вдячності висловлюю Вірі Качур, яка надихає і підтримує нас в освоєнні нових інструментів дистанційного навчання своїми підказками та порадами!

 

Людмила Протосавіцька,

доцентка кафедри теорії

та історії держави і права

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook