У період карантину студенти-юристи посилюють свою онлайн-активність в курсі Інформаційні технології

25 березня 2020 року

«Сьогодні успіх в юридичній практиці прямо залежить від того, які інструменти використовують у своїй роботі фахівці з права. Працювати в 21 сторіччі і не користуватися спеціальними додатками вже стає не те що неправильно, а навіть є економічною помилкою. Той правник, який буде використовувати спеціальне забезпечення, завжди буде продуктивнішим за того, хто цього не робить».  Журнал Loйер

Саме тому, у період карантину в країні Тетяна Волошина та Валентина Корольчук, викладачі кафедри інформаційних систем і технологій, разом зі студентами 2 курсу юридичного факультету посилюють свою онлайн-активність застосовуючи різні сервіси, платформи та додатки: проводять зустрічі, комунікують, проводять інтерактивні лекції та виконують практичні роботи.  

Головною підтримкою для дистанційно навчання студентів безперечно є навчальний портал НУБіП України, де для них розроблено та сертифіковано електронний навчальний курс Інформаційні технології (https://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=2237).

Тепер відвідування пар студентів відбувається онлайн і для цього викладачі разом зі студентами використовують ресурс Відвідування, що дає студентам можливість самостійно встановлювати статус присутності чи відсутності на парі.

До кожної лекції в курсі подано теоретичні матеріали в ресурсі Книга, які доповнено презентаціями та перевіркою знань за темою (тестування). Але все ж таки студентам проводяться онлайн лекції з використанням системи Webex Meeting, що пропонує компанія Cisco.

 

Практичні роботи проводять в іншому форматі, а саме частину практичного заняття студенти з викладачами працюють на навчальному порталі одночасно комунікуючи в telegram (таких груп створено шість, окремо для кожної академічної групи та ще одна старост для налагодження швидкої організаційної роботи).

 

Другу половину практичної заняття проводять використовуючи сервіс Google Meet для обговорення проблемних питань, що виникають в процесі виконання практичної роботи (використовуючи чат для спілкування, демонстрацію робочого столу).

А рамках самостійної роботи викладачі рекомендують своїм студентам курси для онлайн навчання використовуючи платформу масових відкритих онлайн курсів Prometheus, які зараховуть як результат їх неформальної освіти, адже вони отримують по завершенню навчання відповідні сертифікати.

Отож, налаштовуємо нові форми співпраці зі студентами, не втрачаючи якість освітнього процесу, та на практиці переходимо від навчання та контролю в аудиторіях до ефективного онлайн навчання, що є викликом сьогодення.

 

Тетяна Волошина, Валентина Корольчук,
викладачі кафедри інформаційних систем і технологій

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook