Навчання онлайн — легко та сучасно!

24 березня 2020, 13:02

Карантин? Для студентів 1 курсу (ЗаР та Бт) це не привід нудьгувати, а тимпаче ставити на паузу вивчення "Англійської мови". Адже саме регулярне, безперервне вивчення англійської є запорукою хороших знань та умінь студентів. Сучасні проблеми вимагають сучасних рішень — тому ми й перейшли на дистанційне навчання. Таке навчання має свої привілеї. В нинішніх умовах — це, по-перше, найкращий спосіб вберегти своє здоров'я, а по-друге, — не створює перешкоди на шляху до вивчення англійської мови, а навпаки — сприяє її ефективному вивченні. Університет давно розробив та ввів у свою традицію електронні навчальні курси, де студенти можуть самостійно покращувати свої заняття. Саме ці курси й слугують одним із засобів онлайн навчання. Також, сьогодні існує безліч соціальних мереж, де можна організувати процес навчання, а поєднання декількох — ефективніше.
Ми зі студентами використовуємо таку мережу, як Telegram, яка на сьогоднішній день є дуже популярною та зручною у використанні. У Telegram було створено групу зі студентами, де можна підтримувати зв'язок 24/7 як і викладача зі студентами, так і навпаки. У цій групі викладач повідомляє студентам останні новини, завдання, вимоги до їх виконання, а студенти, в свою чергу, ставлять запитання, уточнюють завдання, радяться з викладачем. Також у цю групу студенти надсилали свої проекти, що було дуже зручним, адже це відео чи статтю могли одразу переглянути інші студенти, а не лише один викладач.

А от щодо виконання індивідуальних завдань, то студенти опрацьовують матеріали вдома, виконують вправи, а потім надсилають викладачеві виконану роботу на пошту — така організація перевірки студентів є ефективною та особистісно орієнтованою.
Також, для вивчення та тренування нових слів, ми використовуємо програму "Quizlet", яка допомагає краще засвоювати новий вокабуляр, адже там створено різні види вправ, за допомогою яких студенти опановують певні групи слів з тем, які вивчаються.

Дистанційне навчання лише почалося: ми крокуємо далі і не зупиняємося на чомусь одному, а залучаємо нові методи та ресурси, щоб зробити процес навчання вдома цікавим та успішним!

Дистанційне навчання лише почалося: ми крокуємо далі і не зупиняємося на чомусь одному, а залучаємо нові методи та ресурси, щоб зробити процес навчання вдома цікавим та успішним!

Надія Сауляк,
асистент кафедри  англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook