Опрацьовуємо тему “Антибіотики” дистанційно

25 березня 2020 року

Згідно навчального плану з дисципліни “Ветеринарна фармакологія” тема “Антибіотики” розрахована на три лабораторні заняття — у цьому семестрі саме на період 3-тижневого карантину!
Що ж завдань чимало, адже тема актуальна, важлива та ... непроста...
Студенти повинні засвоїти властивості, механізм дії та застосування антибіотиків різних фармакологічних груп: пеніцилінів, цефалоспоринів, аміноглікозидів, тетрациклінів, левоміцетинів, макролідів та азалідів, поліміксинів (поліпептидних антибіотиків), фторхінолонів, авермектинів, антибіотиків фунгіцидної дії, кормових антибіотиків, поліфітів, фітомінів.
Вже з перших днів карантину було складено план дистанційного опрацювання матеріалу, налагоджено усі контакти для зв'язку та налаштовано активну роботу.
Завдяки навчальному порталу НУБіП України https://elearn.nubip.edu.ua/, на якому атестованими є українська та англомовна версії курсу, було скеровано роботу на детальне опрацювання кожної фармакологічної групи антибіотиків, правильне виписування рецептів на лікарські препарати. Окремо виділяються питання раціонального використання антибіотиків та питання антибіотикорезистентності, які нині є особливо актуальними та дискусійними як у ветеринарії, так і в гуманній медицині.

Студенти − молодці! – підтримують постійний діалог з викладачами (електронною поштою, Viber, Telegram), активно працюють над завданнями, вчасно відправляють на перевірку виконані лабораторні роботи, обговорюють цікаві факти про антибіотики.

  

Також роблять кумедні фото, де вони працюють вдома з дотриманням режиму карантину.

Хоча вже всі зізнаються, що скучили за парами...

Удачі всім та міцного-міцного здоров'я!

Доцент кафедри фармакології,

паразитології та тропічної ветеринарії

Ірина Деркач
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook