Викладаючи навчаємося: кафедра продовжує опановувати дистанційні технології

24 березня 2020 року


Завершується другий тиждень карантину і кафедра теорії та історії держави і права має уже певний досвід у забезпеченні дистанційного навчання студентів. Сьогодні деякі з них готові поділитися ним. 24 березня розкладом передбачено 13 пар, з яких лише 5 (теорія держави і права, історія держави і права України та юридична деонтологія) були для студентів юридичного факультету. Усі інші для студентів неправничих спеціальностей (правова культура особистості).

Лекцію з теорії держави і права завідувачка кафедри Віра Качур вирішила цього разу провести в Hangouts Meet і як результат ефективна взаємодія із присутніми студентами. Позитивним є те, що режим чату дозволив наблизити формат лекції в on-line до формату F2F. Усі 25 присутніх студентів активно включилися в роботу, відповідали на запитання, що випливали із попередніх тем, та, як зазвичай, отримали проблемні питання для роздумів.

 

 

Для проведення лекція і практичних занять із дисципліни «Історія держави і права» доцентка Ірина Єрмоленко обрала навчальну платформу Еlearn, де за допомогою ресурсу «Чат» студенти активно включилися у виконання практичних завдань (32 присутніх, 26 активних студентів) та зупинилися на запитаннях, які виникли у студентів під час опрацювання лекційного матеріалу (37 присутніх, 23 активних).

 

Для проведення практичного заняття з дисципліни «Юридична деонтологія» Сергій Козін обрав месенджер Viber, а перевірку завдань здійснив через e-mail. Після підведення підсумків успішності за допомогою месенджера було надано наступне  завдання з чітко встановленим терміном виконання до 27 березня (14 год. 00 хв.). На завершення до студентів було донесене звернення ректора Станіслава Ніколаєнка у зв'язку з запровадженням карантину. https://nubip.edu.ua/node/72806.

 

Електронну пошту для взаємодії із студентами ННІ лісового і садово-паркового господарства обрала і викладачка Олена Попова. Вона зазначила, що усі студенти прикладають зусилля для ефективного засвоєння програмного матеріалу та показують зацікавленість в роботі, не зважаючи на те, що у деяких студентів є незначні, періодичні проблеми із інтернетом і світлом. Але, на їх думку, це створює певні незручності і не більше. Тому висловлюють вдячність і готові працювати над наступними темами.

Карім Ємельяненко для проведення пар послуговувався месенджером Skype, а Ганна Федотова електронною поштою.

Заняття з дисципліни «Правова культура особистості» для студентів 2 курсу факультету інформаційних технологій, що навчаються за напрямом «Економічна кібернетика» відбулися згідно розкладу. Викладачка доцентка кафедри Олена Чомахашвілі надала схематичні матеріали до теми, посилання на відео до цієї теми (надіслано на пошту старости групи). Цікаво, що студентам пропонується самостійно обрати тему для виконання домашнього завдання. Крім того, під час обрання необхідно було пояснити: 1) чому для студента ця тема важлива; 2) що саме буде розкрито в презентації. Під час такого обговорення, як зазначає Олена Чомахашвілі, необхідно виявити, що цікаво кожному студенту. Тому список рекомендованих тем не надається. Завдання виконується у формі презентації (20 слайдів), дедлайн четвер 26 березня. Виконані роботи надсилаються викладачу на електронну пошту. Викладач перевіряє, коментує та дає зворотній зв'язок кожному студенту. Для формування оцінки враховується: 1) візуальний ефект, тобто оформлення; 2) повний та послідовний виклад матеріалу; 3) структурованість; 4) наведені приклади; 5) авторські висновки. Завдання є творчим, тому за його виконання на належному рівні максимальний бал 15. Сьогодні студентам стало цікаво попрацювати над такими темами, як: освітнє право, сімейне право, міністерство , кримінальне право, спадкове право, державні підприємства, державне управління, права дітей, фінансове право, лобізм, ювенальна юстиція, земельне право, договір обміну, екологічне право,  дарування, франшиза, міграційна політика,  договір оренди.

 

Як бачимо, найбільш затребуваними сьогодні були електронні скриньки, Viber та Elearn. Але кафедра готова освоювати нові дистанційні технології, як-от Сisco Webex.

 

Віра Качур,

завідувачка кафедри теорії

та історії держави і права

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook