Stop Коронавірус: як допомогти літнім людям

22 березня 2020 року
м. Київ

Як допомогти літнім людям, аби уникнути зараження COVID-19, адже вони є найбільш вразливими до інфікування.

  Насамперед варто пам’ятати, що можна звертатися на урядову гарячу лінію з питань про коронавірус, номер гарячої лінії 1545.
Не варто панікувати, адже цим ви не зможете зарадити хворому, або уникнути зараження. Варто дотримуватися найелементарніших мір профілактики, які пропонує міністерство охорони здоров’я. Варто залишатися вдома, адже таким чином ви можете уникнути контакту вже із зараженими громадянами.
Варто приділити значну увагу людям похилого віку. Не важливо чи це батьки чи просто сусіди із вашого будинку, поцікавтеся станом їхнього здоров’я та запропонуйте свою допомогу. Не варто залишатися осторонь людей, які потребують допомоги. Придбайте необхідні продукти, які будуть зберігатися якомога довше, щоб не покидати помешкання та не наражати людей похилого віку на небезпеку. Дуже важливо стежити за рівнем тиску цих людей та загальним станом їх самопочуття. Вживати більше вітамінів для покращення імунітету. Виключити з раціону шкідливу їжу. Та ні в якому разі не сприймати інформацію, яку поширює ЗМІ занадто буквально, адже потрібно критично аналізувати ситуацію та покликатися тільки на перевірені джерела, щоб не підбурювати паніку.
Залишайтеся вдома, адже це єдиний метод, який допоможе захистити себе від інфікування. Чим більше люди ігнорують прохання залишатися вдома, тим більша стає вірогідність того, що карантин буде продовжено. Адже ніхто не знає насправді справжню кількість хворих у вашому місті.
Необхідно, аби людям похилого віку не довелося виходити на вулицю!!!

  

Бережіть одне одного!!!
Можливо ці випробування для того, щоб бути добрішими та уважнішими одне до одного. Та більше приділяти уваги людям, які боролися за наше майбутнє.

Юлія Бойченко,
першокурсниця-журналістка

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook