Лісові пожежі на Херсонщині скоро гасити буде нікому

12 березня 2020 року
Херсонська обл., Україна

Профспілкова організація працівників лісового господарства Херсонщини б’є на сполох.

З невідомих причин тут знову припинилося держбюджетне фінансування всіх лісових господарств краю, яке після тривалої перерви відновили тільки наприкінці минулого року. Голова обласного комітету профспілки Марія Глод каже: заборгованість по зарплаті у лісгоспах вже сягнула двох місяців. Але не це найстрашніше. У посушливому регіоні вже почався пожежонебезпечний період, і тільки в Олешківському районі на лівобережжі Дніпра вже маємо чотири масштабні загоряння в екосистемах. Для гасіння вогню мають виїжджати розрахунки 27 лісопожежних станцій. Але через безгрошів’я їхні бійці звільнилися, і більшість ЛПС укомплектовані хіба на третину. Тож гасити пожежі практично нікому.

За словами Марії Глод, профспілка вже поінформувала про небезпечну ситуацію Верховну Раду та уряд: адже через неможливість ефективно протистояти лісовим пожежам вони можуть винищити рукотворні соснові й акацієві гаї у степовій Таврії.

А це означає повернення суховіїв, які засипатимуть гектари орної землі хмарами піску з Олешківської пустелі.

Такий-от руйнівний процес уже відбувається через браконьєрське вирубування лісів. Та якщо після пожеж від них нічого не вціліє, наслідки можуть бути просто катастрофічними.

Джерело: https://www.openforest.org.ua

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook