Полтавська область: рятувальники ліквідували 3 пожежі на відкритій території

5 березня 2020 року
Полтавська обл., Україна

Протягом 4 березня вогнеборці з підрозділів Полтавського гарнізону ДСНС України ліквідували 3 пожежі на відкритій території. Горіння зафіксовані у м. Пирятин, смт Козельщина та в с. Лисівка Гадяцького району. Внаслідок займань було знищено понад 8 га сухої рослинності та очерету. Вогнеборцями врятовано від знищення полум’ям трансформаторну електропідстанцію, яка знаходилася поряд з осередком пожежі.

Так, 4 березня о 17:29 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла на відкритій території в м. Пирятин. Вогнеборці, які прибули на виклик, встановили, що горить 5 га очерету. Пожежу було локалізовано о 18:00, а о 20:00 – ліквідовано. Рятувальники не допустили поширення полум’я на трансформаторну електропідстанцію. До гасіння залучалися 5 чоловік особового складу 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини та 1 одиниця техніки. Причина пожежі встановлюється.

Головне управління ДСНС України у Полтавській області звертається до громадян з приводу обережного поводження з вогнем! Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, що приводять до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум'я швидко розповсюджується на значні території.

Якщо під час відпочинку на природі, або знаходячись на присадибній чи дачній ділянці помітили безупинне розповсюдження вогню - негайно повідомте до пожежно-рятувальної служби за номером «101».

Джерело: https://dsns.gov.ua

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook