Презентація Гайдуцького П. І. «Правда про ринок землі»

7 березня 2020 року

Викладачі та аспіранти кафедри статистики та економічного аналізу прийняли участь в презентація книги Гайдуцького Павла Івановича «Правда про ринок землі», яка відбулася 4 березня на економічному факультеті НУБіП України. Павло Гайдуцький – український аграрій і політичний діяч, академік Національної академії аграрних наук України, доктор економічних наук, професор.

 

Перш за все було розглянуто можливі ризики при офіційному початку ринку землі, серед яких проникнення іноземного капіталу, концентрація землі і латифундація, обезземелення селян, спекуляції землею. Доповідач провів паралелі між ВВП країн, середньою ціною та відкритістю ринку землі. В процесі доповіді були розглянуті моделі ринку землі, які існують в світі та розвінчані основні міфи про ринок землі в Україні.

Відвідав захід також український політик, народний депутат Верховної Ради України І, ІІ, III, IV та VI скликань Іван Олександрович Заєць. 

Найбільшу дискусію у присутніх викликали питання щодо можливої ціни на землю та результати опитування щодо ставлення пайовиків до зняття мораторію та відкриття ринку.

 

 

 

 

к.е.н., ст. викладач

Леся Воляк 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook