На території Дніпропетровської області в природних екосистемах виникло 28 пожеж на площі 37,2 га

4 березня 2020 року
Дніпропетровська обл., Україна

Тільки за минулу добу, 2 березня, на території Дніпропетровської області в природних екосистемах виникло 28 пожеж на загальній площі 37,2 га.

Суха трава та очерет горіли у містах Вільногірськ та Кривий Ріг, Петриківському, Дніпровському, Новомосковському, Павлоградському, Криничанському та Юрївському районах.

Прикро, та завжди є ті люди, котрі не усвідомлюють важливості вимог пожежної безпеки та ігнорують слова рятувальників, завдаючи своїми діями непоправної шкоди природі.

Чи замислюються вони, бодай на мить, коли підпалюють суху рослинність чи сміття? Адже при трав’яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що мешкають у траві та на поверхні ґрунту. Гине корисна мікрофлора, яка допомагає рослинам протистояти хворобам. Їдкий дим також наносить пряму шкоду й здоров’ю людини, адже трав’яні пожежі є одним з головних джерел викидів в атмосферу вуглекислого газу.

Окрім того, що така діяльність шкодить здоров’ю самих людей, виникає також загроза перекидання вогню на відкриту територію, поля та лісову зону.

А щоб боротися з вогнем, необхідні значні людські та матеріальні ресурси.

Тому хочеться закликати усіх жителів Дніпропетровщини бути відповідальними: берегти довкілля, рідний край та його багатства!

Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці. 

 

Шановні громадяни! 

 

Не ігноруйте слів рятувальників! Не підпалюйте суху рослинність та не кидайте на землю незагашені недопалки. Будьте уважними та відповідальними!

 

Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Джерело: https://dsns.gov.ua

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook