Виховна бесіда «Cпівбесіда з жителем Конго про особливості його країни та інженерії»

3 березня 2020, 12:00
03.03.2020 р. к. пед. н., старшим викладачем К. Г. Якушко проведена виховна бесіда зі студентами першого курсу ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження у межах презентації та відповідей на запитання іноземного студента Еліаса Катути Малули з числа означених студентів.
Означена  співбесіда проведена на першому етапі роботи з іноземцями на практичних заняттях з іноземної мови за професійним спрямованням, оскільки саме на цьому етапі важлива адаптація поступового розвитку  їхньої іншомовності: розповіді про себе, свою родину, хобі, свою країну тощо (що особливо важливо, насамперед, для студентів з арабських країн з схильністю до патріотизму) та повторення основ граматики для укладання власних простих речень англійською мовою.
Другим етапом постає поступове зміщення акцентів на ділову тематику (складання резюме, написання ділового листа, ведення телефонної розмови тощо) та на інженерну тематику через запитання «Які перспективи роботи інженера-електротехніка з вищою освітою у Вашій країні?», «Чому Ви обрали для навчання саме ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження НУБіП України?», «З якими електричними пристроями Ви працювали та хотіли б навчитися працювати?» тощо.
І тільки на останньому третьому етапі, на нашу думку, доцільно проводити безпосередню роботу з фаховими текстами, покликану сформувати технологічну готовність іноземних студентів через розвиток вмінь оглядового читання, укладання плану, запитань, визначення найчастіше вживаних електротехнічних термінів, порівняльного аналізу, обґрунтування власної точки зору, укладання відповідних практичних ситуацій, презентацій, роботу з джерелами Інтернету, розвиток міжпрофесійних компетенцій режисера та актора, опис зображення, укладання кросворду тощо без переходу на спілкування українською мовою.
Чекаємо нових співбесід з іноземними студентами задля розвитку країнознавчих міжкультурних іншомовних умінь майбутніх електротехніків!
 

 Ст. викладач К. Г. Якушко

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook