Українська платформа трансформаційних психологічних ігор – це перший крок до професійної самореалізації

5 березня 2020 року

     В професії психолога важливим є розвиток вмінь, поновлення знань та навичок. Фахівець має розуміти і вміти працювати з власними проблемами, а також періодично звертатися по допомогу до своїх колег. Для повного розумінняусвіджомлення будь-якого процесу необхідна присутність, участь іншого фахівця, інакше спеціаліст потрапляє у замкнене коло власних думок і почуттів, що може призвести до нервового зриву чи серйозного психічного розладу. Профілактичними заходами щодо ефективної професійної діяльності психолога визначені інтерактивні методи навчання, організація тренінгів, індивідуальних і групових консультацій, семінарів-практикумів та фестивалів.
       29 лютого в м. Київ відбувся 5-й міжнародний фестиваль т-ігор «Happy Time» один із перших, який встановив рекорд та був занесений у книгу рекордів України. Головними організаторами фестивалю були Світлана Ірхіна (кандидат психологічних наук, доцент, психолог, юрист, ігропрактик, автор Каталогу трансформаційних ігор) та Костянтин Галюк (автор першої запатентованої технології створення коучингових, психологічних, трансформаційних, освітніх і бізнес ігор, СЕО проекту WEBSMART center і компанії «Академія гри», автор коучингових і бізнес ігор). Відповідно до запиту клієнтів організаторами розроблено 6 видів ігор: коучингові, психологічні, бізнес-ігри, навчальні, економічні, ділові.
      На фестивалі представлено 85 кращих авторів, широкий вибір т-ігор та 4 лінійки майстер-класів. Особливістю цього фестивалю було те, що «не ти вибираєш гру, а гра вибирає тебе».

        Нам випала чудова можливість взяти участь в іграх, які були представлені тренерами з різних міст України.
    1. Інга Бєлякова – автор і ведуча трансформаційних ігор, сертифікований спеціаліст по роботі з метафоричними картами, автор колод «Дочки матері», «Щастя в дрібницях», «Хочу, можу, буду», «Від мрії до мети», «Мій світ», «1001 ніч». На фестивалі пані Інга представила гру «Моя галактика», яка визначає шляхи втрати внутрішніх ресурсів та забезпечує можливість усвідомити свої істинні мотиви, цілі й з легкістю почати рухатись у потрібному напрямку.
    2. Татяна Шеремет – сертифікований коуч, ігропрактик. Пані Тетяна представляла гру «Power inside», що надає можливість визначити яка із «субособистостей» детермінує ситуаціє «тут і тепер», при чому з конкретною програмою, яку ми вже отримали в минулому втіленні. «Чи «субособистості» будуть керувати нами, чи ми зможемо їх контролювати?» – це головне питання, відповідь на яке, учасник отримає після «опрацювання» особистісного запиту.
На завершальному етапі групової роботи нами було вирішено наступні завдання: познайомились з різноманітними іграми та ігровими рішеннями; опрацювали персональні запити; протестували різні технологічні ігрові рішення та отримали консультації провідних фахівців.

 


     Дякуємо організаторам та спікерам за плідну роботу, позитивні емоції, рефлексію та обмін досвідом! Міжнародний фестиваль т-ігор «Happy Time» наповнив нас неймовірними враженнями та цінними знаннями, подарував можливість професійного зростання!


Анна Дем’яненко,
студентка другого курсу
спеціальності «Психологія»;
Лариса Афанасенко,
доцент кафедри психології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook