Центр франкофонної освіти і культури: студенти-філологи взяли участь у Дні Франції в Україні

2 березня 2020 року

 

Студенти гуманітарно-педагогічного факультету – майбутні перекладачі, які вивчають французьку мову, в рамках Дня Франції в Україні відвідали виставку «АгроВесна 2020», яка відбувалась у Міжнародному виставковому центрі. «АгроВесна» є значною міжнародною виставковою подією, що поєднує три важливі виставки: «Зернові технології», «Фрукти. Овочі. Логістика» і «Agro Animal Show».

     Традиційно один із днів виставки «АгроВесна 2020» є Днем Франції в Україні. Національна французька експозиція об'єднала 21 компанію, які пропонують свою продукцію, послуги та інноваційні рішення для ринку. Сільське господарство є не тільки ключовим сектором української економіки, але й двигуном торгових обмінів і двосторонньої економічної співпраці між нашими країнами. Головною темою конференції була тема «Агробізнес у нових реаліях».

     Ми із зацікавленням послухали доповіді фірм аграрного сектору і зустрілись із представниками різних французьких компаній в Україні. Лоран Деньйо, радник з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні, розповів про розвиток аграрної і переробної промисловості, виклики та тенденції в Україні до 2050 р. Він акцентував увагу на кліматичних змінах, які вплинуть на врожайність та призведуть до зниження прибутковості.

     Відвідання виставки «АгроВесна 2020» було і цікавим, і корисним, адже ми спілкувались французькою мовою з її носіями, а, крім того, дізнались багато важливої інформації про аграрне виробництво, його нинішній стан, проблеми і перспективи.

Вікторія Руденко, Олександра Єрченко,
студентки гуманітарно-педагогічного факультету
Наталія Рудницька,
старший викладач кафедри іноземної філології і перекладу

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook