Проєкт «School of Practical Psychology» формує практичні вміння: майбутні психологи провели тренінг для іноземних студентів «Пізнай себе – зрозумій інших»

1 березня 2020 року

 

За результатами вступу на освітні програми університету дружню студентську родину нашої Аlma mater поповнили 73 іноземця з 22 країн Світу. Очевидною є проблема психологічного супроводу іноземних студентів з метою сприяння адаптації до мови, колективу та розвитку особистості в нових для неї соціокультурних умовах. Від того, наскільки ефективно іноземні студенти інтегруються в освітній простір буде складатися і морально-психологічна атмосфера в студентському середовищі й подолання комунікативних бар'єрів з представниками іншої культури, що формує імідж університету.

     З метою обміну досвідом між українськими й іноземними студентами, актуалізації індивідуально-психологічного потенціалу особистості та набуття навиків комунікативної взаємодії, 28 лютого був організований тренінг «Пізнай себе – зрозумій інших», тренерами якого виступили студенти-першокурсники спеціальності «Психологія» Гординський Георгій, Шуляк Яна й Яценко Олександра. Практичні навики роботи психолога напрацьовуються роками, проте в рамках проєкту «School of Practical Psychology» кафедри психології, студенти-психологи мають унікальну можливість долучитись до прикладного аспекту професійної діяльності.

     Робота під час тренінгу була сфокусована на визначенні стресових ситуацій та формуванні стресостійкості особистості, що сприяє успішній адаптації до нових умов. Учасники дізналися, що ефективність переборення стресу залежить від психологічної готовності протистояти йому, особистісного розуміння психологічних властивостей та від вміння керувати своїми емоціями в складних ситуаціях. Велике значення для управління стресами має знання особливостей власної психіки, тому учасникам для виконання була запропонована одна із вправ «Бінго», що сприяє формуванню позитивної самооцінки й усвідомленню унікальності особистості кожної людини. Групова взаємодія сприяла глибшому пізнанню власного «Я», своїх прагнень, емоцій, уподобань, бажань, мрій на певному етапі життя та визначалася не оцінюванням, а дослідженням себе…

     Протягом тренінга учасники відпрацювали англо-українські комунікаційні навики, що допомагають встановлювати контакт з людьми знижуючи емоційну напругу під час спілкування. Заключним етапом групової роботи було відпрацювання технік конструктивного зворотного зв’язку та самоаналізу.
     По завершенню заходу учасники поділилися словами вдячності за цікавий, насичений практичними вправами тренінг, дізналися більше інформації про свої особистісні характеристики та один про одного!

Чекаємо наступної зустрічі на проєкті
School of Practical Psychology!

Лариса Афанасенко,
керівник проєкту «School of Practical Psychology»,
доцент кафедри психології

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook