Вимога часу – невпинно розвиватися в сучасному інноваційному світі

25 лютого 2020, 15:47

Якщо людина просто сидить за письмовим столом і робить вигляд, що вона вчиться – нічого корисного не вийде, – ділиться тонкощами педагогіки психолінгвіст, нейробіолог, професор Тетяна Володимирівна Чернігівська під час лекції «Як навчити мозок вчитися». Професор наголошує: «Слухайте музику і привчайте до цього дітей».
Сучасні нейронауки активно вивчають мозок в той час, коли на нього впливає музика. І ми зараз знаємо, що коли музика бере участь у розвитку людини в ранньому віці, це сильно впливає на структуру і якість нейронної мережі. Коли ми сприймаємо мову, відбувається дуже складна обробка фізичного сигналу. Нам в вухо вдаряють децибели, інтервали, але це все фізика. Вухо слухає, а чує мозок. Коли дитина навчається музиці, вона звикає звертати увагу на дрібні деталі, відрізняти звуки і тривалості. І саме в цей час формується тонке огранювання нейронної мережі.
Ми спробували знайти у Києві обдаровану молоду людину, яка б жила за покликом серця: встигала зі шкільними завданнями і реалізована у хобі. Неймовірне відкриття 2020 року дев’ятирічний ді-джей. TIM – наймолодший DJ електронної сцени України, який підкорив серця тисячі прихильників своїми танцювальними ритмами. Відео: https://www.instagram.com/p/B8pFRd3pAFJ/

Йому всього 9, але він вже встиг встановити рекорд України та вразити своїми хітами світову легенду Martin Garrix під час його нещодавного візиту в Україну. Майстерно міксуючи найпопулярніші треки топових діджеїв світу, юний TIM мав нагоду виступити у Палаці спорту – на масштабному шоу для 5-тисячної аудиторії. Він запалив зал, зірвал океан овацій і поїхав додому, що вчасно лягти спати і вранці «запалити свої вогні» у школі, поповнивши свій щоденник трофейними оцінками. Відео: https://www.instagram.com/p/B8MAFhTJNIK/

 

Фото відео за посиланням https://instagram.com/djtimbozhkovgshid=252oii9y7q24

Успіх дітей – це правильне виховання і мотивація батьків та освітян у співпраці, заради гармонійного розвитку особистості дитини.

Редактор шкільної газети
«Молчанівець», м. Київ
Членкиня гуртка "Юний журналіст"
Марія Ленд

доцент кафедри журналістики
та мовної комунікації,
Керівник гуртка "Юний журналіст"
Чекалюк В.В.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook