Викладачі кафедри обліку та оподаткування долучились до роботи III Всеукраїнської науково-практичної конференції «Нові інформаційні технології управління бізнесом»

24 лютого 2020 року
    Інформаційні технології є частиною сучасного життя не тільки людини, а й бізнес-процесів. З почуттям величезної поваги науковці Київського національного університету імені Тараса Шевченка зустріли учасників III Всеукраїнської науково-практичної конференції «Нові інформаційні технології управління бізнесом».

     Використання інформаційних технологій в управлінні підприємством здійснюється з метою ефективної та оперативної комп'ютерної обробки інформаційних ресурсів, зберігання великих обсягів економічно важливої інформації та передачі її на будь-які відстані в мінімальні терміни. Тобто основним завданням є оптимізація діяльності підприємства на основі застосування інформаційних технологій. Викладачі кафедри обліку та оподаткування - к. е. н., доценти: Боярова О.А., Ганяйло О.М., Германчук Г.О., Гуренко Т.О., Данілочкіна О.В., Дерев’янко С.І., Кузик Н.П., Литвиненко В.С., Мельянкова Л.В., Шевчук К.В. та інші прийняли активну участь у конференції.

     Результати конференції надали можливість представникам освітніх закладів різних рівнів акредитації з усієї України ознайомитися з новими інформаційними технологіями, обмінятися практичним досвідом їх викладання та застосування в підготовці фахівців, розширити шляхи співпраці з бізнесом для реалізації спільних освітніх та дослідницьких проектів.

     Викладачі вищих навчальних закладів та провідні фахівці з практичної діяльності обговорювали актуальні питання та перспективи підготовки фахівців економічних і технічних спеціальностей, підвищення кваліфікації викладачів, які готують спеціалістів по автоматизації бізнесу, підготовку фахівців для підвищення ефективності при розробці, впровадженні та використанні інформаційних систем, організації форм співпраці бізнесу та закладів освіти, розвиток лінійки рішень BAS (Business Automation Software), для бюджетної сфери – UA-Бюджет, підтримки прикладних рішень «1С:Підприємство 8», використання інформаційної системи ІТС при підготовці майбутніх бухгалтерів, консультантів та ІТ-спеціалістів.
     Для викладачів вищих та середніх освітніх закладів організатори передбачили можливість безкоштовно пройти тестування за програмою «Професіонал».

     Наш колега Володимир Литвиненко виступив з доповіддю на тему: «Нові можливості підвищення кваліфікації викладачів та розробка освітніх програм, орієнтованих на застосування прикладного рішення BAS ERP».

     На конференції було зазначено, що для наповнення освітніх програм сучасними програмними рішеннями, такими як BAS ERP, викладачі кафедри обліку та оподаткування планують в рамках співпраці спільно з Центром сертифікованого навчання ТОВ «Проком» проводити наступні заходи:

  • курси підвищення кваліфікації очної форми та у формі онлайн-навчання по курсу «Оперативний контур прикладного рішення BAS ERP» та за іншими актуальними темами;
  • курси для користувачів та програмістів BAS, у т.ч. по BAS ERP для студентів, з метою доповнення знань, здобутих у навчальному процесі;
  • навчально-методичні семінари по застосуванню BAS ERP у навчальному процесі для викладачів і студентів;
  • конкурси для студентів з метою популяризації вивчення сучасного програмного забезпечення.

     Науковий та практичний досвід викладачів кафедри обліку та оподаткування збагачує практику навчання й виховання, сприяє розвитку науково-педагогічної думки, будучи надійніші критерії істинності науково-теоретичних положень, принципів, правил, методів, форм навчання й виховання.

Світлана Дерев’янко,
доцент кафедри обліку та оподаткування

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook