Змагання з шахів 30-ої спартакіади “Здоров’я” НУБіП України відбудуться у навчальному корпусі №10 (бібліотека) з 24 лютого 2020 року

24 лютого 2020 року
НУБіП України, навчальний корпус №10, бібліотека

24 лютого 2020 року (понеділок) в навчальному корпусі №10 (бібліотека, перший поверх) починаються змагання 30-ої спартакіади “Здоров’я” серед науково-педагогічних, наукових працівників і співробітників структурних підрозділів НУБіП України 2019-2020 навчального року з шахів.   

19 лютого 2020 року на зборах представників команд проведено жеребкування команд – учасників турніру, проведено уточнення формату, роз’яснення умов турніру.

Термін, місце змагань. Змагання починаються 24 лютого 2020 року (понеділок). Місце змагань – навчальний корпус №10, бібліотека. Збір команд на 15:30 год., початок туру – 16:00 год. Ігрові дні понеділок-четвер.

Учасники. У спартакіаді “Здоров’я” беруть участь команди структурних підрозділів базового підрозділу НУБіП України. До складу команди входять науково-педагогічні, наукові працівники і співробітники структурних підрозділів. Студенти і аспіранти НУБіП України денної форми навчання, які за сумісництвом є співробітниками НУБіП України, до участі у змаганнях спартакіади “Здоров’я” не допускаються (вони беруть участь у спартакіади студентів НУБіП України). Вік учасників спартакіади „Здоров’я” з шахів без обмежень.

Заявки на участь у змаганнях підписані деканом факультету або директором ННІ, завірені печаткою факультету/ННІ, подаються головному судді змагань безпосередньо перед початком першого туру в якому граї команда. Зразок заявки розміщено на сайті НУБіП України на сторінці Спорт/ Положення про змагання, бланки заявок (https://nubip.edu.ua/node/3318).

У заявках обов’язково зазначається повна назва структурного підрозділу, факультету або ННІ, прізвище, ім’я по батькові гравця команди (повністю), вчене звання, посада працівника.

Формат проведення змагань 30-ої спартакіади «Здоров’я» НУБіП України з шахів.

Змагання командні, склад команди на тур 5 гравців з яких не менше 1 жінки і 5 запасних, всього  10 осіб, на п’ятій дошці грають тільки жінки. Основний склад визначається за заявкою або за протоколом першого туру. Гравець основного складу має надалі грати тільки на тій же дошці, запасний гравець може грати на будь-якій дошці. Усі ігри проходять з контролем часу за шаховим годинником. На партію кожному гравцю відводиться 20 хвилин. За один ігровий день проводяться 2 тури змагань. Між першим і другим туром – технічна перерва 10 хвилин. Змагання проводяться за змішаною системою.

На першому етапі турніру 16 команд ННІ, факультетів розподіляються на 4 групи. Команди,  які зайняли 1 – 4 місця у змаганнях минулого навчального року розподіляються по групах А, Б, В, Г, за жеребкуванням, решта команд розподіляються до цих груп за жеребкуванням. Змагання в групі проводяться за коловою системою. Місця в групах визначаються за більшою сумою балів набраними усіма учасниками команди в усіх турах. За наявності рівної суми балів вище місце надається команді, що має більшу суму балів в іграх між цими командами. Якщо і ця сума однакова, переможець визначається за перемогою на першій дошці, у випадку нічиєї – на другій дошці і т.д. За рівністю усіх показників призначається додаткова гра по 5 хв. на кожного гравця між учасниками, які грали за першою дошкою.

В перший ігровий день грають по 2 тури команди групи А і групи Б, в другий ігровий день грають команди групи В і групи Г.

У третій ігровий день грають 3 тур команди: о 16:00 год. групи А і групи Б, о 17:00 групи В і групи Г.

Розподіл команд по групах за результатами жеребкування 19.02.2020 р.:

Розклад ігор.

Перший ігровий день. 24 лютого 2020 року (понеділок) грають команди групи А і групи Б. Ігри 1-го і 2-го туру.

Другий ігровий день. 25 лютого 2020 року (вівторок) грають команди групи В і групи Г. Ігри 1-го і 2-го туру.

Третій ігровий день. 26 лютого 2020 року (середа). Ігри 3-го туру. О 16:00 год. грають команди групи А і групи Б. О 17:00 год. грають команди групи В і групи Г.

Команди, які зайняли 1 і 2 місця в групах виходять до другого етапу змагань, команди які зайняли 3 місця в групах займають в турнірі місця з 9 до 12 за найбільшою сумою очок, набраних усіма учасниками команди; команди, які зайняли 4 місця в групах займають 13-16 місце в турнірі.

Другий етап турніру.

На другому етапі турніру грають 8 кращих команд за результатами першого етапу. Команди розподіляються за жеребкуванням на 2 групи - групи Д і Е. Команди, які зайняли перше місце в групах (А-Г) за жеребкуванням розподіляються на 1-2 номер в групах Д і Е. Після них за жеребкуванням розподіляються по групах команди, які зайняли 2 місця в групах (А-Г).

1 і 2 тури відбуваються у четвертий ігровий день, 3 тур – у п’ятий ігровий день – на 16:00 год.

Третій етап турніру.

Команди, які зайняли четверті місця у групах Д і Е грають між собою і розігрують 7-8 місця в турнірі; команди, які зайняли треті місця в групах – розігрують 5-6 місця в турнірі. Ігри відбуваються у п’ятий ігровий день – об 17:00 год.

У фіналі – у шостий ігровий день грають:

- команди, які зайняли перші місця у групах Д і Е і розігрують 1-2 місця в турнірі;

- команди, які зайняли 2-гі місця в групах – розігрують 3-4 місця в турнірі.

 

В’ячеслав Пархоменко,
старший викладач кафедри фізичного виховання
гуманітарно-педагогічного факультету,
головний секретар змагань спартакіади «Здоров’я» НУБіП України з шахів

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook