Круглий стіл для студентів філологів з Габріелем Пімслером

17 лютого 2020, 16:07

 

13 січня у нас, студентів 1-го курсу спеціальності “Філологія” відбулася зустріч з Габріелем Пімслером, випускником коледжу Франкліна і Маршалла за спеціальністю «Політолоія» та стипендіатом програми Фулбрайт (США).

Основною метою цієї програми є зближення націй шляхом обміну знань про культуру, повсякденне життя, освіту, політичний устрій тих чи інших країн. Основними темами нашої розмови були система вищої освіти в Америці та особливості американської культури та побуту. Після того, як Габріел коротко розповів нам про своє життя, освіту та роботу, кожен з нас мав можливість поставити йому будь-які запитання, які нас цікавили.

Можливість поспілкуватися з носієм мови та дізнатися про життя людей в країні, про яку ми знаємо фактично лише те, що побачили в численних популярних серед молоді серіалах та фільмах, з “перших уст” випадає не кожен день, тому звісно у мене відразу з’явився цілий список запитань. На всі з них наш співрозмовник відповів чітко, доступно та з гумором, що не один раз змусило сміятися всю аудиторію. Він спростував або ж підтвердив деякі з поширених стереотипів про американське життя, дав кілька корисних порад та, найголовніше, ще раз довів важливість вивчення іноземних мов у сучасному житті.

Слухати його було надзвичайно цікаво, я навіть не помітила, як швидко пройшли ті півтори години. На щастя, Гебріел залишається в стінах нашого університету ще на деякий час та буде проводити кожного дня безкоштовні розмовні клуби, де ми зможемо продовжити наше спілкування в більш неформальній атмосфері.
 
Я справді вдячна всім, хто взяв участь в організації цієї зустрічі, адже саме такі заходи надзвичайно надихають мене, як і більшість студентів, докладати усі зусилля для вдосконалення наших мовних навичок та вивчення іноземних мов загалом. Це був справді дуже цінний та корисний досвід!

 

Софія Сальник
студентка 1-го курсу спеціальності "філологія"
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook