ГОДИНА СПІЛКУВАННЯ НА ТЕМУ: «ІДЕЇ ГЕРОЇВ НЕ ЗАГИНУТЬ НІКОЛИ»

21 лютого 2020 року

 

219 лютого студенти груп А-11 МСп -11 М та Е-21 М взяли участь у годині спілкування на тему «Ідеї героїв не загинуть ніколи».

Кураторами та організаторами цього заходу були викладачі Сергій ШТОГРИНВасиль ЛЕЩУК та Віталій СКАСКІВ. Метою дійства слугувало патріотичне виховання молоді на прикладі ідей майдану та його героїв.

Почалось це заняття із вступного слова Василя ЛЕЩУКА, який власне ознайомив присутніх із тими подіями Майдану шестирічної давності, річниця яких випала на 19 лютого. Також про порядок денний заняття та описав кількома словами про подвиг студента нашого закладу Устима Голоднюка, який став одним із героїв Небесної Сотні, той, який трагічно й героїчно загинув під час розстрілу майдану снайперами кривавої зими 2014-го року.

134

Сергій ШТОГРИН провів для присутніх відео-лекторій, під час якого студенти та викладачі переглянули фільм про життя і подвиг Устима, розглянувши на прикладі одного героя сутність ідеї Революції гідності.

Після перегляду відео викладач Віталій СКАСКІВ провів обговорення зі студентами на тему: «Ідеї революції як спадок для майбутніх поколінь». Під час цього було обговорено про зміст так-званих «європейських цінностей» та їх місце у ментальності і житті сучасних українців. Також дуже цікавою виявилась бесіда, під час якої і викладач і студенти змогли обмінятись власними спогадами та враженнями того революційного періоду, з`єднавши в істину погляди свої, як людей різного віку і мислення. Та все ж спільними залишились спогади про трагедію, спільними закарбувались в усіх нас переживання, спільними були і сльози.

Тож нехай буде вічною пам'ять про героїв Небесної Сотні не лише на небі, і не лише в історії. Хоч їх вже немає, та вони для нас завжди б живі тому, що живе наша країна, що є український патріотизм і нація, що народ змінився і держава обрала свій кращий вектор розвитку. Живі вони, тому що є вірні захисники-послідовними героїв майдану, і тому, що їхні тодішні світлі ідеї кращого майбутнього для України це сьогодні закон життя нашого народу і святі заповіді для молодих будівників країни.

Тож хай там що, та істину ми збережем єдину.
Герої не вмирають, вони живуть в новій святині.
Тож ми свободою підтримаймо їх славу.
Героям Слава !!! Слава Україні !!!
Викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Віталій СКАСКІВ
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook