Ефективне штучне осіменіння свиноматок – запорука економічного зростання фермерських господарств

21 лютого 2020, 9:00

У вирішенні проблеми виробництва м'яса і м'ясних продуктів в Україні важлива роль відводиться свинарству, як найбільш вигідній галузі скороспілого тваринництва. Високі темпи розвитку свинарства в нашій країні та збільшення поголів'я свиней і підвищенням їх продуктивності можливі тільки при широкому впровадженні передової технології, яка базується на вдосконалених біотехнологічних методах, що відповідають сучасному рівню науково-технічного прогресу і досягненням сучасної практики.

Сучасна технологія ведення свинарства і розроблені ефективні біотехнологічні методи дозволяють раціонально використовувати засоби виробництва, знижувати собівартість продукції, значно покращити умови праці.
Саме тому студенти магістратури першого року навчання факультету ветеринарної медицини під керівництвом доцента кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Сергія Деркача оволоділи практичними навиками осіменіння свиноматок.

Під час практичного заняття вони провели оцінку розбавленої сперми кнура за активністю сперміїв. Оволоділи методами виявлення оптимального часу осіменіння свиноматок за відсутності кнурів-пробників, підготовкою інструментів та особливостями введення їх в статеві органи свиноматки, що має важливе значення для ефективного запліднення. Під кінець заняття студенти під керівництвом викладача провели штучне осіменіння свиноматки.


Доцент кафедри Юрій Жук

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook