Розпочалися традиційні зустрічі ректора університету зі студентами випускного курсу бакалаврату щодо вступу до магістратури

19 лютого 2020, 13:15

 

 Вже традиційно на початку весняного семестру організовуються зустрічі завтрашніх випускників-бакалаврів із представниками приймальної комісії та навчального відділу щодо надання вичерпної інформації із питань вступу до магістратури.

     У вітальному слові ректор Станіслав Ніколаєнко акцентував увагу студентів на важливості і необхідності здобуття освітнього ступеня «Магістр» як завершення етапу повної вищої освіти, та набуття необхідних компетентностей для успішного виконання завдань інноваційного характеру, кар’єрного зростання та матеріального благополуччя. Головний меседж Станіслава Миколайовича до майбутніх фахівців це – роби все вчасно, самовіддано і на повну використовуй свій потенціал! Очільник університету наголосив, що Україна є аграрною державою, частка експорту продукції агропромислового виробництва становить майже 47 %, тому молоді і амбітні фахівці галузі потрібні нашій державі.

     На зустріч до актової зали були запрошені студенти п’яти факультетів університету та двох навчально-наукових інститутів: агробіологічного, аграрного менеджменту, економічного, інформаційних технологій, тваринництва та водних біоресурсів, а також ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження та ННІ неперервної освіти і туризму.

     Цьогоріч при вступі до магістратури студенти майже всіх спеціальностей складатимуть єдиний вступний іспит із іноземної мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання, окрім спеціальностей галузей знань 01 «Освіта»20 «Аграрні науки та продовольство». Абітурієнти, які обиратимуть спеціальність «Право», окрім іспиту із іноземної мови здаватимуть у формі ЗНО і фахове вступне випробовування з права та загальних навчальних правничих компетентностей.
     Відповідальний секретар приймальної комісії Лариса Коропець розкрила учасникам зібрання всі особливості Правил прийому на 2020 рік вступу, зокрема дати реєстрації та складання ЄВІ та ЄФВВ, терміни здачі іспитів, їх технологію та перелік необхідних документів, максимальну кількість заяв на вступ тощо.

     Із презентацією усіх можливих варіантів підготовки до здачі ЄВІ, в т.ч. які надає центр вивчення іноземних мов при гуманітарно-педагогічному факультеті звернулась до студентів заступник декана Алла Кравченко.

     Представник навчально-методичного відділу Дмитро Касаткін у якості відповідального за використання програми з виявлення плагіату UNICHECK давав поради з підготовки випускних бакалаврських і магістерських робіт за умови дотримання академічної доброчесності.

     Заступник начальника навчального відділу з магістерських програм Олена Колеснікова ознайомила учасників зібрання із процедурою обрання вибіркових дисциплін для навчання в магістратурі.

  

     Виступаючі надали вичерпні відповіді на запитання випускників стосовно наявності державного замовлення, максимальної кількості заяв на вступ, самоплагіат при написанні випускної роботи, тощо.

  

 

Зустрічі триватимуть згідно графіку. Чекаємо на усіх зацікавлених!

Олена Колеснікова,
заступник начальника навчального відділу
з магістерських програм

 

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook