Студенти економічного факультету прийняли участь на семінарі “Українки в науці, яким аплодує світ”

17 лютого 2020 року
11 лютого у Міжнародний День жінок та дівчат у науці студенти економічного факультету 2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Облік і оподаткування» 9 групи разом з куратом Воляк Л.Р. відвідали зустріч “Українки в науці, яким аплодує світ”. Організаторами даного заходу були Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» в рамках ініціативи #ДівчатаSTEM (Science – наука , Technology – технології, Engineering – інженерія, Mathematics – математика) спільно з Міністерством освіти і науки України, за підтримки компанії L’Oréal. Зустріч відбулася в локації – ДТЕК Академія
 
 
 
 Відповідно до статистичних даних вчені, особливо в галузі точних наук, таких як фізика чи математика, – переважно чоловіки. Жінок у науці ще не так багато. За даними інституту статистики ЮНЕСКО, лише 28% вчених у світі – жінки. А от серед Нобелівських лауреатів жінок тільки 3%. В Україні жінки-науковиці складають 46%. І лише від 3–5% дівчат обирають науки STEM-напряму.Згідно з дослідженням, проведеним в 14 країнах, можливість отримання ступеня бакалавра, магістра та доктора наук для жінок в сфері науки становить 18%, 8% і 2% відповідно, в той час як для чоловіків ці показники становлять 37%, 18% і 6%. Для того щоб змінити цю тенденцію, в 118 країнах світу щороку відзначають жінок-науковців до 40 років за значні досягнення і соціальну активність премією від компанії «L’Oréal». В Україні розмір цієї премії становить 150 тис. грн.
Тому цей день покликаний показати проблематику гендерної нерівності у науці та мотивувати дівчат обирати науку.
 
 
 
 
 
На заході фіналістки Премії L’Oréal «Для жінок у науці» 2018-2019 років ділилися враженнями про те, як їм вдалося досягти успіхів у науці, чому варто не боятися йти до своєї мрії та як своїми відкриттями підкорювати світ.
 
 
 
 
За допомогою інтерактивного опитування кожен з присутніх поділився з чим асоціюється слово наука.
 
 
Захід був надзвичайно цікавий та інформативний і викликав жваві дискусії.

Леся Воляк
к.е.н., ст. викладач кафедри
статистики та економічного аналізу
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook