Медичний директор Тамара Соломенко для здобуття спеціальності «Публічне управління та адміністрування» обрала НУБіП

15 лютого 2020 року

 

 

     Медичний директор районної стоматологічної поліклініки Києво-Святошинської районної ради Тамара Соломенко має загальний стаж лікарської практики 20 років. У колективі, який вона нині очолює, працює 170 працівників, із них – 63 висококваліфікованих лікарів-стоматологів. Поліклініка відповідає всім сучасним вимогам. І керівництво нею вимагає не зупинятися на досягнутому і постійно вдосконалюватись, адже сьогоднішній пацієнт хоче отримати медичні послуги на високому рівні. Це одна з причин, чому Тамара Віталіївна вирішила здобути ще одну вищу освіту – на магістерській спеціальності «Публічне управління та адміністрування», і обрала вона для цього наш університет.

  • Тож чому саме ця спеціальність?

     – У зв`язку з медичною реформою перед керівництвом медичних закладів стоїть завдання підняти рівень обслуговування населення на якісно вищий рівень. І тут не обійтися, звичайно, без зміцнення матеріально-технічної бази. Проте не менш важливим є грамотний і виважений менеджмент в сфері охорони здоров'я. Якщо лікарської практики вистачає, то мистецтву управління районною лікарнею вирішила повчитися в університеті. Ознайомилась з навчальним планом підготовки магістрів з державної служби. Мені імпонує вивчення таких дисциплін, як публічне управління, психологія, державна політика в сфері охорони здоров`я тощо.
     Вимоги до посади, яку займаю, потребують постійного вдосконалення, розширення знань. Як мені відомо, у вашому університеті на цій магістерській спеціальності навчається багато моїх колег із лікарень Києва та Київської області. Тому, крім іншого, навчання сприятиме ще й обміну досвідом роботи і вишукуванню можливостей для подолання тих проблем, які для всіх медичних закладів є однаковими та важливими.

  • Що, на Вашу думку, на сьогоднішній день потрібно вирішувати на державному рівні в медичній галузі?

     – Продовжувати позитивні кроки, які започатковані із введенням медичної реформи. Це реформування вторинної і третинної ланки реформи, яка розпочинається 1 квітня цього року, впровадження страхової медицини, збільшення фінансування галузі, мотивування молодих спеціалістів шляхом заохочення на місцях.

  • Якими рисами повинен володіти керівник медичного закладу?

     – По-перше, це високий професіоналізм в умовах сучасного розвитку суспільства. По-друге – вміння працювати на перспективу. По-третє – відкритий стиль керівництва, не ігноруючи при цьому думкою колективу. І, звісно, вольовий характер, який дає змогу запроваджувати новітні технології, перспективні методи розвитку медицини.

  • Дякую за розмову. Чекаємо Вас в стінах нашого університету.

Розмовляла директор ННІ неперервної освіти і туризму 
Марія Кулаєць

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook