"Голосіївський бестіарій - 2019"

26 грудня 2019 року
НУБіП

 Похмурого туманного грудневого дня та ще й у розпал сесії радості й світла усмішок подарував усім у корпусі 12 НУБіП України «Голосіївський бестіарій». Виставка із такою назвою відбулася на факультеті ветеринарної медицини вже вдруге. І це не випадково, адже бестіарії — (лат. bestiarium, від bestia — «звір», «тварина») — збірники відомостей про тварин, які виникли за античності і ї набули поширення в середньовіччі як збірники зоологічних статей з ілюстраціями, в яких докладно описувались різноманітні реальні та вигадані тварини.

І якщо на фахових дисциплінах студентство вивчає тварин з наукового погляду як біологічних живих істот, то етнокультурологія пропонує, зокрема, подивитися на тварин як соціокультурних конструктів, об’єктів мистецтва і встановити взаємозв’язки тваринного світу із етнокультурою. 
Отож учасниками виставки стали студенти-другокурсники, які вивчають дисципліну «етнокультурологія». Приємно, що студенти відгукнулися і створили такі чудові роботи! Як індивідуальні, так і колективні. Кожна група постаралася, але найактивнішими виявилися студенти 7, 3, 6 груп. 
На виставці експонувалися роботи, виконані найрізноманітнішими живописними та графічними техніками – акварель, гуаш, олія, олівець, перо, шарикова та гелева ручки. Ось Колесник Марина намалювала гепардів, Седракян Каріне – чарівного коня, а Коновал Анна – носорога.


Крім того, чимало цікавих робіт презентували декоративне мистецтво – вишивка, антропоморфні та зооморфні ляльки-мотанки, оригамі та ін. Привернула увагу робота Кудряшової Лілії, яка зробила голову оленя за допомогою ниток. Нікого не залишив байдужим витвір Дарини Цапок – червоно-чорні квіти, а між ними – гніздечко із двома ніжними білими пташками – як справжній символ миру і данина шани нашим воїнам-захисникам.
Милий віршик про Лікаря Айболіта за мотивами твору К.Чуковського написав Чеботарьов Микола.
Сучасні технології допомогли зробити дуже гарні роботи Антоновій Анні (цифрове фото цуценят акіто) і Зубаню Максимові (комп’ютерна графіка), крім того, Максим ще намалював надзвичайного богомола.


Особлива варто зупинитися на роботах, виконаних в жанрі, одноіменному з виставкою «бестіарій» — ілюстрація та опис тварини чи її ролі в етнічній культурі. Підготували такі своєрідні постерні доповіді, зокрема, Іщенко ЯрославаЛуканін МиколаВойтенко ЮляЛяхова Анастасія та ін.
Глядачам дуже сподобалася виставка. Серед відвідувачів були і студенти агробіологічного факультету, яких зацікавив такий досвід і захопила любов майбутніх ветеринарів до тварин, яка так і струменить із їхніх робіт.


Отже «Голосіївський бестіарій – 2019» — спільний захід факультету ветеринарної медицини, кафедри культурології та художньої студії «Голосіївська палітра» — дав студентам можливість продемонструвати свої творчі здібності – як творчо-мистецькі, так і творчо-наукові.
За підтримку цього свята творчості хочемо висловити подяку деканату факультету ветеринарної медицини та особисто заступникові декана з виховної роботи Сергієві Деркачу, а також студентській організації, зокрема керівниці культурно-масового сектору Сіренко Єлизаветі за допомогу в облаштуванні експозиції.

Кафедра культурології

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook