ПРОФОРІЄНТАЦІЯ ПЕРШОКУРСНИКА СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ» ОЛЕКСІЯ МИТНИКА У СВОЇЙ РІДНІЙ ШКОЛІ

3 лютого 2020 року

Професія бухгалтера виникла 6 тисячоліть тому і постійно удосконалювалась з розвитком суспільства.

У сучасних умовах облік і оподаткування є інструментом управління, підвищення ефективності господарювання, оскільки забезпечують власників і управлінців, фахівців інформацією про економічні процеси і явища, ресурси та ефективність їх використання у всіх секторах економіки. Недаремно у світі «Облік» називають мовою бізнесу. Так розпочала свою зустріч з учнями випускних класів «Навчально-виховного комплексу: ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцею №7 Вінницької міської ради, доктор економічних наук, професор кафедри обліку та оподаткування НУБіП України Любов Гуцаленко.

          У заході приймав участь колишній учень, нинішній студент першого курсу економічного факультету спеціальності «Облік і оподаткування» НУБіП України Олексій Митник.

 

Олексій розповів, що студенти в НУБіП України опановують спеціальність, яка є однією з найважливіших для ринкової економіки. Також вказав на те, що навчально-виховний процес забезпечують досвідчені, висококваліфіковані вчені-викладачі. Викладання навчальних дисциплін супроводжується використанням сучасних прикладних програмних продуктів.

Завдяки наполегливій праці та професіоналізму колективу кафедри обліку та оподаткування (під керівництвом завідувача кафедри – д.е.н., професора Є. Калюги) в цьому році Міністерством освіти і науки України надано почесне право на проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Облік і оподаткування».

 Доведено інформацію про потужну матеріально - технічну базу  НУБіП України, про культурно-масові та спортивні заходи та взагалі цікаве студентське життя в університеті, якому сприяє ректор університету С. Ніколаєнко та декан економічного факультету А.Діброва.

В ході зустрічі було  наголошено про переваги навчання у НУБіП України, зокрема:

-                     рейтинг НУБіП України серед ВНЗ України (ТОП-200);

-                     міжнародний рейтинг ВУЗу;

-                     можливість отримати спільні дипломи з партнерськими університетами Європи;

-                     можливість навчання за англомовними програмами;

-                     розвинені партнерські відносини з бізнес – структурами;

-                     гарантоване працевлаштування відповідно до високого рівня професійної підготовки фахівців (надання інформації студентам про можливість працевлаштування, в т.ч. тимчасового (під час навчання на неповний робочий день, під час літніх та зимових канікул);

-                     міжнародна студентська мобільність;

-                     участь студентів у наукових дослідженнях (Всеукраїнські конкурси наукових робіт, Всеукраїнські предметні олімпіади, міжнародні та Всеукраїнські науково-практичні конференції, тощо).

Гордістю економічного факультету є його випускники, які працюють на посадах економістів, бухгалтерів, аудиторів, фінансистів, органах державної податкової адміністрації, страхових компаніях, банківських установах, є керівниками підприємств та організацій різних галузей і форм власності. Вони при зустрічах зазначають,  що  ні на мить не мали сумнівів щодо правильності вибору.

Загалом, зустріч пройшла в дружній атмосфері та надією на майбутню співпрацю. Величезну подяку висловлюємо директору «Навчально-виховного комплексу: ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцею №7 Вінницької міської ради О.Г. Сухомовському та класному керівнику випускного класу економічного напрямку Л.Є. Батюк за сприяння у проведенні профорієнтаційного заходу.

Любов Гуцаленко, професор кафедри

обліку та оподаткування,

 Олексій Митник, студент першого курсу

спеціальності «Облік і оподаткування» 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook