Вернісаж талантів НУБіП

12 лютого 2020 року
НУБіП України

НУБіП  це не просто заклад освіти, не просто університет, це місце, яке кожного з нас надихає та окрилює, пробуджує фантазію та підсвідомість, дає стимул творити не лише на науковій арені України, а й на холсті.

"Вернісаж талантів НУБіП" – таку  назву має виставка творчих робіт викладачів та студентів нашого університету, яка була відкрита 11 лютого в центральній бібліотеці 4 корпусу. На ній були представлені живописні картини та роботи декоративно-прикладного мистецтва творчо обдарованих викладачів, а саме: Власенка Олександра Івановича, Моісеєва Василя Володимировича, Кліх Лариси Володимирівни, Чекалюк Вероніки Василівни, Куценко Людмили Іванівни та Волошиної Оксани Анатоліївни. Від студентів свою картину представила Левицька Діана, студентка 1-ого курсу ТВППТ.

 

 

Картини художників є по-справжньому живими, динамічними, адже у кожному мазку пензля чи мастихіну можна побачити настрій та посил автора для глядача, поринути у атмосферу картини.

Так, наприклад, в картині Вероніки Чекалюк «Різдво» ви відчуваєте справжній різдвяний колорит свята, колядок, співів та віхоли-зими, а завдяки картинам «Лавандовий ранок», «Блакитні алліуми», «Літній букет», «Блакитні квіти», «Соняшники», «Ранок у степу», «Тюльпани», «Кольорові алліуми» Лариси Кліх ви маєте можливість поринути в букети квітів, відчути аромати справжньої весни, які надихаю на позитивні думки.

Картина «Крим» Куценко Людмили навіює ностальгію за кримськими літніми вечорами в степу. Не можуть залишити глядача байдужими проникливі погляди та натхненні риси обличчя жінок з портретів «Любава» та «Катерина» Олександра Власенка, а в картині «Андріївська церква» ви поєднуєтеся з духовним, моральним та позасвідомим підтекстом автора, а численні натюрморти та флористичні постановки, а саме «Кавун і виноград», «Дари лісу», «Черешня і бджола», «Гранат і троянди», «Романковські персики», «Лимони», «Горщик з черешнею», «Яблука» та «Польові маки» передають текстуру фруктів, пробуджують апетит та бажання доторкнутися до картини.

Зачаровує грація танцівниці на картині «Неллі Сюпюр «Рим»», а картини «Мрія» і «Перший сніг «Личанка»» живописно відображають барви ніжної природи, омріяно передають красу пейзажів. Картина «Останній цвіт» Левицької Діани демонтрує завершальний дар дерева людям – свій ясний цвіт. У живописних витворах Василя Моісеєва під назвою «Ранок студента» та «Студентські черевики» реалістично та критично демонструється студентський побут, звична обстановка для більшості  студентів в гуртожитку.

    

А пейзажі «Березовий гай», «Тихий октябрь», «Засентябрило», «Світанок», «Лісові арабески», «Зимовий Уж» сповнюють бажанням пройти скрізь картину та потрапити на дивовижні береги річок, пройтися парковою алелею поміж осіннього падолисту.

   

На таке чудове дійство завітав ректор нашого університету Ніколаєнко Станіслав Миколайович, який відзначив, що колектив університету надзвичайно багатий на таланти.

Мистецтво живопису – це не просто комбінації кольорів, текстури полотна  чи мазків фарбою, це – вміння передавати всі барви, настрої та відтінки навколишнього світу, це талант зробити з неживих предметів зразок естетичного шедевру, це – хист до краси та вдосконалення.

Тож творчості всім і натхнення!

А ще пропонуємо переглянути наш відеонарис із вернісажу:

Іванна Тюфанова,
член гуртка «Юний журналіст»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook