Внесено зміни до окремих нормативних документів щодо організації освітнього процесу в університеті

11 лютого 2020 року

В університеті успішно розпочато весняний семестр 2019-2020 навчального року. Його організація та методичний супровід відбуваються згідно низки положень, затверджених вченою радою університету. На виконання вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти», прийнятого 18 грудня 2019 року, вчена рада університету внесла зміни до «Порядку формування та вибору студентами вибіркових дисциплін освітніх програм у Національному університеті біоресурсів і природокористування України» та «Положення про визнання результатів навчання для здобувачів вищої освіти в Національному університеті біоресурсів і природокористування України».

 

     Нагадаємо, що оновлений «Порядок формування та вибору студентами вибіркових дисциплін освітніх програм у НУБіП України» апробований студентами 3 курсу бакалаврату, які в грудні 2019 року вже здійснили свій вибір зі ста семи дисциплін, запропонованих факультетами та інститутами університету. Ознайомитись із їх анотаціями можна за посиланням https://nubip.edu.ua/node/67362 та на платформі elearn за посиланням https://elearn.nubip.edu.ua/.

     Оновлене положення про визнання результатів навчання для здобувачів вищої освіти в НУБіП України збільшує можливості студентів, які мають навчальні досягнення за межами університету. Такі студенти на підставі підтверджуючих документів щодо здобутих знань за програмами неформальної освіти (сертифікатів, кваліфікаційних свідоцтв тощо), одержують можливість зарахування окремої лабораторної роботи, теми лекційного чи практичного заняття, змістового модуля чи всього навчального матеріалу дисципліни, якщо програма неформальної освіти відповідає робочій програмі дисципліни.

     Вчена рада університету затвердила також зміни до положення «Про екзамени і заліки у НУБіП України (грудень 2019)», куди внесено доповнення, щодо умов зарахування знань, здобутих за програмами неформальної освіти та доповнено розділ «Апеляційні комісії для розгляду апеляцій здобувачів вищої освіти на результати складання екзаменів».
     Також внесено зміни до положення «Про організацію освітнього процесу в НУБіП України», куди окрім вищеперерахованих внесено доповнення про реалізацію елементів дуальної форми освіти.

Джерело

Підготувала Ірина Деркач

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook