Запрошуємо студентів до участі у Першому Всеукраїнському студентському форумі "НАДБАННЯ. ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ"

20 лютого 2020 року

 Мета заходу:  Створення постійно діючого дискусійного та комунікаційного майданчика та формування актуального суспільного дискурсу щодо збереження та монетизації культурного та природного надбання як базового культурного капіталу для розвитку туристичної сфери.  Інтенсивне залучення до діалогу та cпільних креативних практик студентської молоді національних вищих навчальних закладів України в сфері музеєзнавства, пам’яткознавства, туристичного та готельного бізнесу, дизайну, ландшафтного дизайну, архітектури, реклами для поширення цінностей та використання ресурсу вітчизняного культурного та природного надбання. Відведення головної ролі у дискусіях студенству.

   Ціль:  Запровадити системну взаємодію студенства, бізнесу, освітніх і музейних закладів та виконавчої влади для виявлення та реалізації нових способів збереження та монетизації культурного та природного надбання. 

 Основне завдання Форуму: Опрацювати візію сучасного українського туристичного кластеру: від ідеї до втілення. Виявлення можливостей монетизації потенціалу українських культурних цінностей.   

   Учасники: Активне студенство національних вищих навчальних закладів. Представники галузевих секторів економіки: музеї, галереї, історико-культурні заповідники, туристичні оператори, готелі, кафе, ресторани, реклама, маркетинг, дизайн, ЗМІ, ІТ-технології, страхування. Представники профільних професійних об’єднань. Представники виконавчих органів самоврядування.

  Умова участі: Для студентів – наявність власних ідей/ візій/ проектів на тему: "Сучасний український туристичний кластер. Виявлення можливостей монетизації потенціалу українських культурних цінностей." (вимоги до очікуваного матеріалу визначені в реєстраційній формі студента-учасника Форуму:  https://drive.google.com/open?id=141QtDnYs5Qo9GckMYvMM2xXzSaEfhV8PNGsaFygX fNg 

Для представників закладів культури, професійних об’єднань, бізнесу – сталої практики популяризації, використання ресурсу вітчизняного культурного та природного надбання. 

Для представників виконавчих органів самоврядування – формування та реалізація програм збереження та розвитку культурного та природного надбання. Заохочувальні практики форуму для студентів: Проведення конкурсів на кращу ідею за підсумками роботи дискусійних майданчиків Форуму та винагородження заохочувальними призами від організаторів та партнерів. 

ПРОГРАМА  Першого Всеукраїнського студентського форум НАДБАННЯ. ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ 

13 лютого 2020 р. 10.00 – 10.30 Реєстрація учасників. 

Відкриття форуму. Вітальне слово від організаторів. Вітальне слово партнерів. 

11.00 -13.30 Початок роботи дискусійних майданчиків.  Команда кожного дискусійного майданчика створюється зі студентів  та фахівців з туризму, музейної справи, галеристів, рекламістів, дизайнерів, готельєрів, рестораторів та працює над:

- Рейтингом негативних явищ у практиці виділених сфер діяльності,  висунутими  ідеями, створенням спільних бліц-проектів щодо головної тематики дискусійного майданчика; 

- Кращими студентськими ідеями/візіями/проектами з заданої тематики,  з числа завчасно представлених на Форум.   

  Робота секцій та дискусійних майданчиків проводиться одночасно та відбувається під керівництвом Модераторів (студенти(тки)) і Кураторів (експерти-консультанти  відповідної сфери). Критерії щодо напряму роботи дискусійних майданчиків та розроблених проектів/ідей/візій: Креативність, атрактивність, доступність (фінансова та логістична), якість послуг, наявність програм (послуг) для різних груп споживачів, комплексність, актуальність, інформаційна політика, реклами та брендінгу тощо.

  Дискусійні майданчики:

   1. Візія українського музею (комплексу культурного надбання) - магніту туристичного, креативного кластеру. Риси сучасного обличчя українського музею та його сучасного відвідувача. 

   2. Новий туристичний продукт українського рецептивного туроперейтингу. Експорт національних культурних, природних, традиційних цінностей.

   3. Сучасний готель і комплекс рецептивних туристичних послуг. Smartтехнології в житті сучасного готелю.

   4. Ресторани і практика туристичних продуктів гастротуризму  в Україні.

   5. Дизайн, брендинг, реклам, ІТ в туристичному маркетингу. 

 13.30 – 14.00 Кава-брейк  

14.00 – 17.30 Стратегічна сесія. «Погляд в минуле як виклик в майбутнє». Візія сучасного українського туристичного кластеру: від ідеї до втілення. Можливості монетизації потенціалу українських культурних цінностей. Підведення підсумків дискусійних майданчиків та робота із запрошеними спікерами: Формування візії розкриття потенціалу вітчизняного культурного та природного надбання для його сталої монетизації та використання туристичних ресурсів національного, регіонального, локального рівнів. Презентацію кращих спільних напрацювань дискусійного майданчика. Презентацію кращих студентських проектів/ідей/візій, з числа завчасно представлених на Форум, для обговорення учасниками Форуму та нагородження студентів-переможців. Планування подальшої взаємодії. 

Участь у Форумі відзначається сертифікатом і є безкоштовною (витрати на проїзд та проживання покладаються на учасників). 

Захід відбудеться у приміщеннях Державної національної архітектурно-будівельної бібліотеки ім. В.Г.Заболотного на проспекті Перемоги 50 в м.Києві (найближче метро «Шулявська»). 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook