Новітні технології в діагностиці заразних хвороб тварин. Лікарі-вірусологи відвідали центр ветеринарної діагностики

6 лютого 2020, 21:07

Згідно плану підвищення кваліфікації лікарі-вірусологи, які працюють за фахом у лабораторіях ветеринарної медицини України, разом із професором кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології О. В. Яблонською 6 лютого 2020 року відвідали центр ветеринарної діагностики (м. Київ).

Центр ветеринарної діагностики уже 19 років є провідним флагманом новітньої діагностики у ветеринарній медицині. Тут є 6 лабораторій, які проводять дослідження сучасними методами, навчають студентів із вищих закладів, проводять освітню діяльність для фахівців, які відбирають та доставляють для дослідження матеріал.

Перед знайомством із самим процесом досліджень професор кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Оксана Валентинівна Яблонська провела лекцію "Новітні технології в діагностиці заразних хвороб тварин" на прикладі SARS, MERS та 2019-n-CoV з використанням новітньої інформації.

  

Денис Цвіліховський розказав про особливості роботи центру ветеринарної діагностики, про незалежну оцінку на міжнародній діагностичній арені лабораторій, які входять до складу центру, свідченням високої оцінки є сертифікати і включення до каталогу сертифікованих діагностичних установ.

Лікарям-вірусологам були продемонстровані методики проведення ІФА, підготовки дослідного матеріалу та процес проведення гістологічних досліджень, які зокрема використовуються при діагностиці пріонів. Нас ознайомили із приладами для проведення ПЛР, показали секційний зал для відбору матеріалу, лабораторію мікробіології. 

  

особливості проведення ІФА та бактеріологічний відділ.

  

розглядаємо відділ ПЛР; розповідь про парафінування зразків для гістологічного дослідження.

В процесі знайомства між слухачами курсів підвищення кваліфікації з вірусології та співробітниками центру ветеринарної діагностики йшов обмін інформацією щодо досліджень на присутність вірусів, щодо роботи деяких приладів, досліджень молока та кормів.

О.В. Яблонська

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook