Комплексне контрольне заняття як підсумковий контроль практичної складової курсу первинної військово-професійної підготовки

4 лютого 2020 року
     Cтуденти університету, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу, пройшли завершальний етап комплексних практичних занять з вивчення курсу первинної військово-професійної підготовки. Їх оцінювали за результатами комплексного контрольного заняття, основна мета якого – перевірити рівень практичних навичок (вмінь) отриманих під час проведення комплексних практичних занять.

     У ході контрольного заняття студенти долають психологічну смугу перешкод, діють у складі бойової групи («двійки» або «трійки»), пересуваються різними способами, надають взаємодопомогу та відпрацьовують нормативи бойової підготовки.
     Зокрема, з тактичної підготовки – це зміна вогневої позиції (позицій опорного пункту) в обороні (відхід бойової охорони) вогневої засади на нову (основну або запасну) позицію, доставка боєприпасів під вогнем противника (переповзанням, перебіжками).
     Нормативи вогневої підготовки – приготування до стрільби з різних положень (лежачи, з коліна, стоячи і з укриття) під час дії у пішому порядку, спорядження магазину патронами. Контроль підготовки з військової топографії включає визначення напряму (азимута) на місцевості, зі зв’язку – підготовку до роботи і налагодження переносної радіостанції типу «Моторола», з радіаційного, хімічного, біологічного захисту – дії за сигналом «Хімічна тривога», з тактичної медицини – накладення резинового кровозупинюючого джгута на стегно (плече) і відтягнення пораненого.

     За підсумками комплексного контрольного заняття кращих результатів досягли старшина 2-ї навчальної роти Олександр Мельничук, Анатолій Демченко (факультет ветеринарної медицини), Микола Яцюк (юридичний факультет), Дмитро Лукашенко (факультет інформаційних технологій), Наталія Стасюк і Богдан Оліфер (економічний факультет), Василь Цера (факультет конструювання та дизайну), Максим Жеведь (ННІ лісового і садово-паркового господарства), Артем Саханда (агробіологічний факультет), Микола Покидько (механіко-технологічний факультет), Володимир Головненко (ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження). А також їхні колеги з Білоцерківського НАУ Євгеній Мойсеєнко, Олександр Ольшевський і Андрій Гавриловський з Національного університету харчових технологій.

  

  

  

  

  

  

  

     Відзначилася також 3-тя навчальна рота (старшина – студент Василь Цера; командир – підполковник Ігор Безверхий), серед навчальних взводів перше місце зайняв 4-й взвод 1 навчальної роти.

  

  

  

  

  

     Кращі викладачі та студенти заохочені завідувачем кафедри грамотами.

Олександр Максименко,
заступник завідувача кафедри військової підготовки

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook