КРУТИ: ІСТОРІЯ ГЕРОЇЗМУ, ЩО НІКОЛИ НЕ ПОГАСНЕ

22 січня 2020 року

 

1Кінець січня зазвичай пов`язують із завершенням святкового Різдвяного циклу, наостанок відзначаючи велике свято Соборності України, подію яка відбулась понад сто років тому 22 січня. Одначе свято єдності українських земель вельми переплітається із іншими датами, нажаль трагічними та не менш знаковими в нашій історії – це річниця Бою під Крутами.

2

В нашій історії це глибока рана, яка багато демонструє. Це бій за незалежність молодої української держави, це показник мобільності та жертовності нашого народу задля святої мети, це трагічна доля студентів, які не побоялись битись та гинути за свою землю, даючи бій переважаючій в кількості, загартованій та сильно озброєній армаді більшовиків.

Ми вже багато знаємо про той славетний та жорстокий бій, але від цього ми ще більше проникаємо цим горем, втратами. Тим паче що в нашій пам`яті є чимало сучасних прикладів героїзму студентської молоді: майдан, «Небесна Сотня», добровольці та мобілізовані, які захищають нашу землю на сході України. Наша молодь кладе життя на вівтар держави, тому нам важко в цьому контексті згадувати Крути як історію, що вже відбулась, і давно. Нажаль ця історія продовжується і до сьогодення.

ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» закликає увесь персонал, студентів та партнерів гідно вшанувати пам'ять про подвиг героїв Крут та сучасних студентів-героїв України.

Попри чисельність запланованих заходів, насамперед варто засвітити свічку пам`яті у власному серці, кожному з нас осягнути значення та трагічність державної історії, знайти своє особисте місце у векторі розбудови та захисту своєї країни.

Ми ніколи не зможемо забути кривавих українських зим, які змінювали нас, і навіть крізь гіркі сльози від втрат ніколи не злякаємось і не відступимо назад.

Нехай буде вічною пам'ять Героїв України в наших серцях.

Слава Героям Крут !

Слава Україні !

Викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Віталій СКАСКІВ
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook