Агрохіміки приймають Всеукраїнський турнір юних хіміків у стінах НУБіП України

24 січня 2020 року
         Маючи за мету – популяризувати спеціальності агробіологічного профілю серед сучасної обдарованої молоді – у межах Всеукраїнського турніру юних хіміків під егідою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України на базі кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна 23 січня була проведена Всеукраїнська науково-практична конференція «Всеукраїнський турнір агрохіміків». Захід зібрав найталановитіших учнів Дніпропетровщини, Хмельниччини, Житомирщини, Полтавщини, Чернігівщини та Київщини.

     На початку талановита молодь ознайомилась із університетом, спеціальностями, за якими ведеться підготовка, та перевагами навчання у Національному університеті біоресурсів і природокористування України. У межах екскурсії агробіологічним факультетом юнацтво відвідало нову лабораторію для підготовки магістрів за освітньою програмою «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві», спільні лабораторії із компаніями «Агроскоп» і «Agrilab». Після чого вступили у запеклу боротьбу в теоретичному та практичному циклах змагань. Учні з азартом та великим прагненням до перемоги розв’язували задачі із агробіологічним спрямуванням та намагалися якомога скоріше встановити хімічну формулу добрив. У той же час їх вчителі взяли участь у «Академії вчителя», організованій та проведеній колективом кафедри, на якій вони особливу увагу приділили різному інструментарію для визначення рН грунтового розчину, фізико-механічних властивостей добрив, тощо.

     У підсумку роботи конференції були визначені кращі учасники турнірних змагань за програмою НУБіП України, а також визначена перспективність та сучасність професій агробіологічного профілю для сучасної молоді, зважаючи на активний розвиток агросектору України нині.
Тож, бажаємо успіху учням та їх вчителям, і прагнемо до подальшої плідної співпраці.
 
Надія Бордюжа,
доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook