Професія – мрія. Україна починається із села

28 січня 2020, 20:00
НУБіП України

 Уже з першого курсу для студентів постає ряд питаннь: «Де я буду працювати?», «З ким?», «На що орієнтуватися?», «Де знайти інвестиції на власну справу?», «З чого почати?»...

Саме для таких допитливих колектив університету налаштований дати максимально вичерпні відповіді та познайомити з успішними вітчизняними проектами, де можна не лише вчитися, а й заробляти, працювати за фахом.

Найкраще працюється там, де людині комфортно, де є розуміння процесів бізнесу, коли відчуваєш задоволення від роботи. Студентів ми орієнтуємо на пошук шляхів саморозвитку й намагаємося познайомити з успішними кейсами, – зазначає доцент кафедри журналістики та мовної комунікації В.В.Чекалюк.

Влітку учасники медіагуртка «Юний журналіст» побували з профорієнтаційними майстер-класами у дитячих таборах та школах, нині під час зимових свят навідалися з групою майбутніх абітурієнтів на успішне вітчизняне виробництво «Доообра ферма» у село Івки, що поряд із Богуславом.

Старшокласникам показали як живуть кізоньки, як готують сири та поділилися досвідом створення ферми, відповіли на бізнесові питання:

«Нині на фермі живе близько пяти сотень щасливих кіз; починалося все зі шматочка землі, батьківської мрії і синового бажання допомогти. Сироваріння — справа не проста, але цікава,

   

— Колись тато купив у Богуславі дачу, а ще з роками — частку землі поряд. Мріяв мати власне господарство, — розповідає Тарас Ложенко, співзасновник «Доооброї ферми». — Тоді батько розводив бичків: купував навесні телятами, відгодовував і під осінь продавав, йому було шкода, що тих забивають, зрештою зосередився на дійних коровах. Опікувався ними, молоко продавав: господарство роками потроху працювало. У певний момент я запропонував батькові допомогу — вирішив розвозити замовлення до Києва. І мене затягнуло», - розповідає Тарас журналістам.  

До речі, смак молока напряму залежить від настрою кози , що спокійніше середовище і що комфортніше тварині, то краще молоко вона дає. Тарас постійно вчиться, вивчає світовий досвід, створює власні продукти, азартний і захоплений своєю справою, у допомозі йому вірна дружина Марія, сестра й мікробіолог Андрій, кіт Рудий та майже 500 кіз...

 

Нині на фермі працює 15 фахівців і для кожного з них - ферма - це не просто місце для заробляння коштів, це улюблена справа, радість від спілкування з тваринами безмежна. Сировар – це художник. Варити сири — це мистецтво https://dooobraferma.com.ua

   

Отже, формула для молодого фахівця:

1) визначитися з фахом;
2) удосконалювати власні навички;
3) брати участь у фахових конференціях та зустрічах НУБіП;
4) створювати власну базу контактів для успішного ведення бізнесу;
5) щодня радіти життю і бути відкритим до нового.

 

Статтю підготували:
Діана Колесник і Олег Данькевич, члени гуртка «Юний журналіст»)
Дякуємо за сприяння пані Марії!

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook