Про виставку-конкурс «Голуб миру-2020»

18 січня 2020, 19:26
       18 січня у Києві, на території Льодового стадіону (пр. Академіка Глушкова, 9) відбувалась виставка-конкурс голубів "Голуб миру - 2020", проведення якої організувала Всеукраїнська асоціація голубівників. Відкрив виставку віце-президент асоціації Володимир Петрович Гнатюк. Із вступним словом виступили: голова асоціації Алєксєєв Юрій Олександрович, почесний віце-президент асоціації,  почесний голубівник м. Києва Ковальов Микола Павлович й інші.
 
 
      Багато відомих голубівників представили різні породи голубів. Так, заслужений майстер голубівництва Микола Миколайович Кузьменко показав голубів київських світлих сивастих, вороних, цементальних та ін. Як завжди, можна було побачити улюбленців і відомого голубівника Юрія Івановича Борисенка. У його господарстві крім льотних і декоративних є й м’ясні голуби. На виставці він представив голуба породи польська рись. Вражали своєю красою якобіни, дутиші, павичі та інші голуби. Чимало було миколаївських голубів. Особливістю цієї  вітчизняної льотної породи голубів є те, що вони можуть перебувати у польоті впродовж 7-9 годин і навіть довше.
 
 
 
 
Головним суддею на виставці був Вадим Солодовніков. Багатьом голубівникам вручили  кубки і медалі за голубів різних порід. Зокрема кубок за харківських червоних і жовтих голубів одержав Петро Андрійович Нємножко, за ростовських (чилик) і волзьких пісочних – Олександр Петрович Слободяник та ін.
 
 
 
     Разом з виставкою-конкурсом голубів відбулась виставка-ярмарок декоративної і сільськогосподарської птиці. Можна було також побачити кролів і нутрій. Чудових чистопородних курей породи брама світла привіз із Рівненської області Олександр Павлович Юрко. Багато декоративних видів і порід качок (такі як мандаринки, деревцеві та ін.) представив аматор зі Львова Роман Ігорович Захарко. Крім курей на ярмарку були цесарки, індики, мускусні качки, гуси, каліфорнійські перепели, павичі, фазани різних видів (золотий, сріблястий, діамантовий, королівський та ін.), хвилясті папуги, амадіни й інші декоративні птахи.
 
    Для довідки: Всеукраїнська асоціація голубівників була створена наприкінці 2000 року. Очолював асоціацію упродовж багатьох років відомий політичний і державний діяч – Леонід Васильович Драч
 

В.В. Мельник, С.М. Базиволяк 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook