Формування при кафедрі Центру моніторингу довкілля

17 січня 2020 року
НУБіП України

 1.            За підтримки ректорату у 2019 році кафедра отримала:

-пиломір СЕМ DT 9881М для вимірювання в атмосфері та повітрі робочої зони вмісту пилу фракцій 2.5 та 10 мкм (PM 2.5 і PM 10), а також концентрації формальдегіду (СНОН) та угарного газу СО;

-прилад К-600 Gas detector, для вимірювання в атмосфері та повітрі робочої зони вмісту СО2, NО2, SО2 і метану СH4;

- прилад BH-4S  для вимірювання в атмосфері та повітрі робочої зони вмісту озонуО3, кисню О2, бензолу С6Н6 та аміаку NH3.

2.            За ініціативи і коштом співробітників кафедри була придбана "Станція моніторингу якості повітря SaveDnipro", яку планується встановити на вікні кімн. №67, корп. 4:

Описание: https://www.savednipro.org/wp-content/uploads/2019/08/Manual-18.pngСтанція моніторингу якості повітря дозволяє вимірювати вміст пилу фракцій 2.5 та 10 мкм в повітрі (PM 2.5 і PM 10). Інтегрований сенсор температури-вологості-тиску дозволяє автоматично коригувати отриману інформацію в залежності від погодних умов, а наявність модулю підігріву дозволяє отримувати достовірну інформацію під час туману, опадів та при від’ємних температурах.

 

Прилад, підключений до мережі, буде проводити вимірювання вмісту пилу фракцій PM 2.5 і PM 10 кожні 145 секунд та відправляє дані до наступних онлайн-ресурсів:

-       Систему SaveEcoBot, яка складається з інтерактивної мапи та чат-бота. (можна додати бот в Telegram, в Facebook, в Viber чи в Skype).

-       aqicn.org – глобальна карта забруднення повітря, яка охоплює весь світ.

-       OpenSenseMap.org – відкрита карта, де кожен бажаючий має можливість додати сенсор та публікувати дані. Має зручний інтерфейс, API, можливість візуалізації даних за допомогою інтерполяції та навіть візуального перегляду даних у часі. Наприклад, коли покриття міста приладами буде повноцінним, можливо буде відстежувати, як переміщується хмара пилу.

 Будь-хто може ними користуватися цими даними, за умови активного посилання на saveecobot.com.


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook