Кабмін ініціює укладення підприємствами договорів страхування на випадок пожежі

15 січня 2020 року

Кабмін пропонує законопроектом № 2702 оновити низку законів щодо способів здійснення державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки. Передусім — стосовно запровадження системи добровільного страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна унаслідок небезпечної події.

Так, у Кодексі цивільного захисту закріплять: про укладення договору страхування відповідальності суб’єкт господарювання письмово повідомляє ДСНС до 1 жовтня для визначення переліку суб’єктів господарювання, які підлягають плановим заходам державного нагляду (контролю) у плановому періоді.

Йдеться про договір добровільного страхування цивільної відповідальності суб’єктів господарювання за шкоду, яка може бути заподіяна навколишньому природному середовищу, життю, здоров’ю та майну третіх осіб унаслідок небезпечної події, що може виникнути на території та/або об’єктах нерухомості.

У разі надання до ДСНС такого договору періодичність проведення планових перевірок збільшується на строк дії договору, але не більше шести років — для суб’єктів господарювання із середнім ступенем ризику та не більше десяти років — для суб’єктів господарювання з незначним ступенем ризику.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

 

доц. М. Мотрич

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook