Практичний семнар «Обліково-податкові зміни в сільському господарстві: факти та прогнози»

3 січня 2020 року

 Україна обрала практику застосування нових підходів у методології й організації бухгалтерського обліку та фінансової звітності, яка, безперечно, сприятиме вступу України до СОТ, співпраці з ЄС та зростанню потоків іноземних інвестицій.

Система бухгалтерського обліку в черговий раз удосконалюється. І сьогодні професорсько-викладацькому складу,, який здійснює підготовку фахівців зі спеціальності «Облік і оподаткування», щоб якісно виконувати свої функції необхідно постійно працювати над підвищенням свого професійного рівня та бути обізнаним у змінах нормативно-правових актів, міжнародних стандартів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, аудиту, тощо.

Колектив економічного факультету та, зокрема, кафедри обліку та оподаткування давно співпрацює із Громадською організацією «Федерація аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України», членами якої вони є, та ТДВ «Інститутом обліку і фінансів» НААН.

Професор кафедри обліку та оподаткування Гуцаленко Л.В. приймала участь у роботі практичного семінару «Обліково-податкові зміни в сільському господарстві: факти та прогнози».

З вітальним словом до учасників семінару виступив Голова ради ФАБФ, академік НААН Жук В.М.

Програмою семінару були питання:

Про обіг земель сільськогосподарського призначення;

Законодавчі новації: до чого готуватись?;

Орендна плата за земельні ділянки приватної власності;

Нормативні зміни і доповнення в обліку та оподаткуванні підприємств;

Зарплатно-кадровий облік.

ПДФО, ЄСВ; дисконтування довгострокової заборгованості;

Складання фінансової звітності на основі Таксономії UAXBRL;

Особливості застосування МСФЗ 16 «Оренда» в аграрному секторі.

 Спікерами заходу виступили провідні науковці та практики в сфері аграрного бізнесу, представники професійного видання – журналу «АгроPRO», Тренінгово-консалтингової компанії «Азимут».

Учасники семінару отримали сертифікати, що підтверджують їх участь у заході та новий багаж знань, який можуть використовувати при викладанні фахових дисциплін при підготовці майбутніх фахівців економічного профілю.

Дякуємо організаторам за організований семінар на високому рівні та теплу атмосферу.

 

Мельянкова Людмила, доцент

кафедри обліку та оподаткування

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook