Відвідали Солом'янську РДА

28 грудня 2019 року

 Дотримання прав і свобод особи стало одним з найважливіших пріоритетних принципів незалежної української держави. В Україні вже традиційно стало щорічне проведення заходів до Всеукраїнського тижня права, затвердженого указом Президента України «Про Всеукраїнський тиждень права» № 1149/2008 від 08 грудня 2008 року. Відповідно до зазначеного указу Всеукраїнський тиждень права проводиться в Україні щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається на згадку проголошення Генеральною асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Цього річ 10 грудня Загальна декларація прав людини буде відзначати свій 65 річний ювілей.

Становлення громадянського суспільства і правової держави в Україні можливе за активної та дієвої участі українського правництва. Кожен правник особисто, кожна правнича державна чи приватна інституція здатна своїм практичним внеском сприяти цьому становленню. Слугуючи суспільству, правник водночас заслуговує авторитет і довіру юридичній професії, зміцнює повагу до права.

В Україні професія юриста широко визнана, відзначається на рівні професійних свят (День юриста, День працівників суду, День адвоката, День працівників прокуратури, День нотаріуса та інші).

Правники в Україні здатні присвятити більше часу та енергії суспільству. З ініціативи юристів проводяться варті відзначення соціальні заходи, що підкреслюють соціальну відповідальність юридичної професії. З-поміж них акції та заходи із безоплатного юридичного консультування юридичних клінік, сприяння правовій просвіті населення (як наприклад, «Тиждень правових знань» – комплекс правопросвітніх заходів, ініційованих та впроваджених Міністерством юстиції України, її територіальними органами, та зокрема Всеукраїнською міжвідомчою координаційно-методична радою з правової освіти, за участі правничих установ та організацій, які спрямовані на підвищення рівня правових знань).

 Плідна праця нашої Юридичної клініки також не залишися непоміченою. Відповідно до наказу Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги №17 від 12 травня 2019 року «За вагомий особистий внесок у підвищення правової свідомості, культури та освіченості населення та з нагоди Дня науки» консультантам юридичної клініки «Захист і Справедливість»,  Національного університету біоресурсів і природокористування України Мудряк Марині, Решавському Олександру та Олексієнко Маргариті, висловлено подяку  та урочисто  в Солом’янській районній у місті Києві державній адміністрації у п’ятницю, 13 грудня, С. Бреусом, директором  Правобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги вручено подяки.

В свою чергу, хочеться принести свої щирі слова подяки нашим наставникам - Сергію Олександровичу та Наталії Олександрівні. Без вашої допомоги все б склалося точно не так добре, як є зараз. В наш час дуже мало людей, які готові з повною відповідальністю підійти до своєї роботи, нічого не відкладати і виконати її на рівні. А Вам це вдалося! До нових звершень!

Сергій Кідалов

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook