Екскурсія на шоколадну фабрику "Roshen"

18 грудня 2019 року

 Напевно, немає людини, яка б не любила захоплюючі та пізнавальні екскурсії, особливо якщо це стосується солодощів. І перше і друге можна легко поєднати: на "Шоколадній фабриці Roshen" із задоволенням розкажуть про всі таємниці виробництва шоколаду.

Фабрика розташувалася в Голосіївському районі столиці на проспекті Науки, 1. Її видно здалеку, особливо взимку, коли включають неймовірну новорічну ілюмінацію, і великий будинок перетворюється в казковий замок. "Шоколадна фабрика Roshen" була створена на Київській кондитерській фабриці. Один з виробничих цехів фабрики був спеціально обладнаний для показу роботи шоколадної лінії.

Починається екскурсія з "кіно" про історію створення шоколаду. Дізнаємося про батьківщину дерев какао, без яких ми б не могли насолоджуватися цим дивовижним ласощами, і про їх дивовижних плодах - какао-бобах, які сотні років тому були неймовірно цінними, і навіть використовувалися замість грошей. Ще в "Кімнаті інструктажу" дізнаємося, чому в давні часи шоколад був гострий і гіркий і коли він придбав звичний для нас солодкий смак. Розкриють тут і інші секрети: коли з шоколадом познайомилися європейці, чому його колись можна було купити тільки в аптеці і чим між собою відрізняються чорний, білий і молочний.

Наступний етап екскурсії - цех №53: тут продемонструють, як виготовляють шоколад Elegance. У цеху все автоматизовано: спеціальна машина розливає шоколадну масу в форми, інша позбавляє її від зайвого повітря, щоб шоколад виходив ідеальним, без "дірочок" і бульбашок. У величезному холодильнику форми охолоджуються близько 30-40 хвилин при температурі від -7 ° С до -13 ° С, після чого вже з'являється готова плиточка шоколаду. На відкритій ділянці виробництва, де панує неймовірний запах, можна побачити техніку, за допомогою якої плитки вибиваються з форм. А ще - металодетектор, який перевіряє шоколад на наявність ферропримесей - наприклад, залишків фольги. Якщо він щось виявив, такий шоколад "відбраковують" - вирушає в спеціальний контейнер. Якщо ж перевірка була успішною, плитки відправляються в обгортковий машину. І звідти вже виринають "золоті" злитки.

З виробничого цеху вирушаємо в "Відділ дизайну та упаковки" - тут нас чекає найбільш креативна частина екскурсійної програми – виготовлення коробочку для шоколаду. Дизайн коробки пропонують розробити на планшеті: з його допомогою вибираємо картинку і створюємо напис.

 

 

 

Старший викладач кафедри

статистики та економічного аналізу

Леся Воляк

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook