Українська дипломатія очима студентів

6 грудня 2019, 17:59
 
Науковий семестр для студентів-міжнародників НУБіП традиційно завершується науково-практичною конференцією до Дня дипломатичної служби нашої Держави.
 
Цього року це була вже VІІІ традиційна студентська науково-практична конференція, що її організували та провели за підтримки декана гуманітарно-педагогічного факультету, доктора філологічних наук, професора, Заслуженого працівника освіти В.Д. Шинкарука учасники наукових гуртків кафедри міжнародних відносин і суспільних наук «Інформація і політика» та «Дипломатія і геополітика». 
 
 
Конференція «Українська дипломатична служба: історія і сучасність» пройшла 6 грудня 2019 р. і зібрала в аудиторії 228 3-го навчального корпусу університету понад сто учасників і запрошених, серед яких, зокрема, приємно було бачити бакалаврів журналістського фаху.
 
Відкрив захід вітальним словом й побажанням всіляких успіхів у науці, навчанні й прийдешньої зимової сесії завідувач кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, доктор історичних наук, професор С.О. Білан. Вів конференцію її науковий керівник, кандидат історичних наук С.К. Асатуров.
 
Пленарне засідання вмістило п’ять доповідей бакалаврів-міжнародників 1-го та 2-го курсів, що вони знайшли схвальну реакцію й неабияку увагу та зацікавленість аудиторії. Виступили студентки другого курсу спеціальності Є. Артемчук та К. Солодка з темами відповідно «Проблеми моніторингу і аналізу матеріалів міжнародної інформації» та «Рабство» у сучасному світі: міф чи реальність?», студентки 1-го курсу Д. Бекетова («Дипломатичні представництва України: функції і проблеми діяльності»), О. Гудзь («Цифровий тоталітаризм – виклик для цивілізації»), Б. Орос («Релігійний фактор у сучасних міжнародних відносинах»).
 
 
Приємно відзначити, що всі доповіді було викладено іноземною (англійською) мовою з до того ж підкріпленими цікавими й інформативними презентаціями.
 
Підняті й розглянуті проблеми викликали чимало професійних запитань аудиторії, на всі з яких виступаючи дали не менш кваліфіковані, науково обґрунтовані відповіді.
 
 
На завершення відбулась конструктивна дискусія, в ході якої, зокрема, учасники наукового форуму ще раз звернулись до проблем Української дипломатії та дипломатичної служби в історичному контексті та сьогодення.
 
 
Підсумки пленарної частини підбив науковий керівник, модератор конференції, доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук С.К. Асатуров, який, відзначивши широкий спектр наукових інтересів учасників та достатньо високий рівень представлених розвідок, побажав учасникам не зупинятись, долаючи шляхи науки, а першокурсникам – ще й вдалої, першої у їх житті університетської сесії.
 
 
Студентки 2-го курсу спеціальності «Міжнародні відносини»
Віктоорія Ковальчук МВ 18003 б 
Катерина Солодка МВ 18001 б  
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook