Гімназисти відвідали Музей лісових звірів та птахів ім. професора О. О. Салганського та дізнались від майбутніх психологів про «цікавинки» студентського життя

17 грудня 2019 року

      Вибір професії, яка відповідає інтересам і нахилам особистості молодої людини є складним завданням. Воно не завжди під силу молодій людині, тому треба постійно, цілеспрямовано допомагати формуванню інтересу й любові до певного виду професійної діяльності. Важливо, щоб учні добре орієнтувалися в світі професій, актуальних в місті, районі, регіоні. Для цього потрібне кваліфіковане інформування, поступове та цілеспрямоване ознайомлення зі світом професій.
    В рамках проведення тижня профорієнтації Гімназії № 179 міста Києва на основі співпраці нашого університету із загальноосвітніми навчальними закладами, зусиллями викладачів та студентів кафедри психології була організована екскурсія до Музею лісових звірів та птахів ім. професора О.О. Салганського гімназистів 5-го класу.


     Гімназистів гостинно зустрів старший лаборант кафедри біології лісу та мисливствознавства Сергій Шевченко, який ознайомив гостей з історією музею, розповів про функції та фондові колекції, а також навів цікаві зоологічні факти. Так, за три з половиною століття з планети зникло 46 видів звірів і 94 види птахів. Екскурсовод продемонстрував експонати тварин і птахів занесених до «Червоної книги України» та наголосив на тому, що основною причиною зменшення чисельності червонокнижних видів є пряме або опосередковане винищення тварин людиною.

     Кожна екскурсія не тільки збагачує учнів новими знаннями, уміннями та навичками, але й дає можливість визначити власні уподобання, можливості та життєві пріоритети.


Володимир Назар
студент другого курсу ПС 18003
спеціальності «Психологія»,
Лариса Афанасенко
куратор групи

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook