ДЕНЬ КАР’ЄРИ – РАЗОМ ОБИРАЄМО ПРОФЕСІЮ

9 грудня 2019 року
       У житті кожної людини є момент, коли необхідно ухвалити для себе одне з найважливіших рішень – вибрати справу до душі, за покликанням, тобто професію. Вибір професії, яка відповідає інтересам, нахилам і особливостям особистості молодої людини, – завдання складне. Воно не завжди під силу підлітку, тому треба постійно, починаючи з молодшого шкільного віку, цілеспрямовано допомагати формуванню інтересу й любові до певного виду професійної діяльності. Важливо, щоб учні добре орієнтувалися у світі професій, актуальних у місті, районі, регіоні.

       З метою сприяння професійному самовизначенню молоді, формуванню позитивного ставлення до професій, що користуються попитом на ринку праці, та з метою поширення інформації про Ніжинський агротехнічний коледж  06 грудня викладачі разом зі студентами закладу взяли участь у масовому профорієнтаційному заході «Ярмарок професій», адже не секрет, що ефективність майбутньої вступної кампанії прямо залежить від професійної орієнтації майбутніх абітурієнтів.

       Цього разу за ініціативи керівництва Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості захід проходив на базі Ніжинського професійного аграрного ліцею, куди були запрошені представники  всіх ліцеїв і коледжів не тільки міста Ніжина, але й  інших регіонів, а також учні закладів загальної середньої освіти як міста, так і району.

        Під час зустрічі школярі отримали докладну інформацію про структуру коледжу, спеціальності, за якими здійснюється підготовка фахівців. Також наголошувалося на перевагах навчання в нашому закладі, серед яких: зручність транспортного сполучення, якісний кадровий склад, потужна матеріально-технічна база, студентські спортивні секції, художні гуртки. Значний інтерес в учнів викликали розповіді самих студентів про навчання в коледжі, традиції, а також інформація про роботу підготовчих курсів, які дають можливість абітурієнтам не тільки підготуватися до складання вступних випробувань, але й отримати додаткові бали при вступі.

Крім корисної інформації та представлених рекламних матеріалів, відвідувачам була запропонована демонстрація діючих пристроїв, виконаних студентами наукових гуртків «Технічна творчість» під керівництвом викладачів Руслана Кубрака та Наталії Соломко, «Науково-технічна творчість» під керівництвом викладача Олександра Кириченка та Хіміко-біологічного гуртка під керівництвом викладача Олександра Микули .

       Після спілкування з представниками нашого закладу учні мали можливість задати свої питання. Їх цікавила вартість навчання, обсяги державного замовлення, можливості реалізації спортивних та мистецьких талантів, побутові умови в гуртожитку та можливості подальшого працевлаштування. На всі питання майбутні абітурієнти одержали вичерпні відповіді. Насамкінець учні з великим задоволенням фотографувалися біля представленої експозиції коледжу.

       Дякуємо викладачам коледжу Руслану Кубраку, Олександру Кириченку, Олександру Микулі, Миколі Новікову, Ларисі Павловській, Наталії Соломко та студентам Богдану Данишу, Назарію Коваленку, Андрію Кошелю, Івану Марковичу, Тетяні Севастьяновій, Миколі Тонконогу, Тарасу Чепурному за участь у профорієнтаційному заході. Сподіваємося, що він сприятиме професійній орієнтації випускників, допоможе їм визначитися з подальшим вибором закладу освіти.

       Дякуємо керівництву та співробітникам Ніжинської міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості за чудову організацію «Дня кар’єри»
 
Тетяна Шеїн,
заступник директора з навчально-виховної роботи
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook