«Спілкування заради життя»: соціальна адаптація військових

10 грудня 2019, 19:04

 До Дня Волонтерів та Дня Збройних Сил України студенти-майбутні соціальні працівники і викладачі кафедри соціальної роботи та реабілітації у межах факультетського проєкту «Спілкування заради життя» знову приймали гостей – ветеранів війни на Сході України.

     Цей громадський проєкт розрахований на військовослужбовців: надання їм допомоги в отриманні різних соціальних послуг – юридичних, медичних, психологічних для ефективної реадаптації, реабілітації та соціалізації наших захисників – учасників бойових дій, говорить декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук. Іншою важливою складовою проєкту є отримання практичного досвіду з реабілітації цієї верстви наших співвітчизників студентами університету.

  

     На зустріч з ними завітали представники Всеукраїнської громадської організації «Мужність» – Дмитро Іванов та Ігор Радченко, які поділилися власним досвідом під час реабілітації учасників бойових дій, їхніх сімей та наголосили на важливості цієї справи для країни та суспільства. Це справді важливо, адже солдати, які були на війні, мислять інакше, діють інакше, в них є особливі подразники та в більшості – посттравматичний синдром. Вони вже не можуть як пересічні громадяни існувати в соціумі. І для цього існуємо ми, реабілітологи, соціальні працівники. Ми підготували для гостей концерт: співали "Плакала калина", читали тематичні вірші. А ще заздалегідь приготували дитячі малюнки, листи та прапор із побажаннями для солдат. Представники організації «Мужність» пообіцяли нам, що передадуть їх на фронт.

     Також від імені режисера Олександра Дріза презентовано цикл документальних фільмів про АТО «Бойові родини», прем'єра якого відбулася у першій декаді грудня.

  

  

     «Хоча ми тільки вчимося, але вже треба вливатися в цю нелегку професію, щоб розуміти її та людей, з якими будемо врешті-решт працювати» – слова, сказані нашими першокурсниками, в цей день пролунали особливо зворушливо. Слова важливі, бо можуть змінити життя. А тому проєкт і назвали «Спілкування заради життя».

Анастасія Кирилюк,
студентка 1-го курсу (спеціальність «Соціальна робота»)
Леся Вікторова,
завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації

 

 
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook