Фестиваль «КРОК-2019»

3 грудня 2019 року
м. Київ

Нещодавно студентів і викладачів гуманітарно-педагогічного факультету було запрошено на одну з найяскравіших мистецьких подій київської осені – Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК-2019». Цього року він святкує своє 30-річчя! Незмінний директор фестивалю – пані Ірина Каплична.
Фестиваль відбувався за підтримки Національної спілки кінематографістів України, Національного державного агентства з питань кіно та за сприяння Французького інституту анімації – одного з найбільших у світі. Почесним гостем фестивалю став лауреат премії американської кіноакадемії ОСКАР і лауреат європейської кінопремії СЕЗАР пан Міхаель Дюдок де Віт – всесвітньо відомий аніматор. Учасники та гості фестивалю мали змогу подивитись ретроспективу фільмів Майстрo.

Відкрив фестиваль Сергій Васильович Тримбач – голова Оргкомітету, провідний теоретик та історик кіно. Він згадав, як виник кінофестиваль у 1989 році. Ідея створення такого кінофоруму виявилася дуже вдалою і ще з часів СРСР кожного року в ньому брали участь найкращі кінематографісти світу – творці анімаційного кіно. Спочатку все відбувалося в круїзному форматі – така собі особлива територія свята, вигадки й фантазії, дружби й творчості. Згодом КРОК «зайшов у рідну гавань», і з того часу щороку восени Київ на короткий час перетворюється на анімаційну світову столицю.

Тут відбуваються творчі зустрічі, майстер-класи, народжуються ідеї, що дають потужний поштовх для пошуку нових шляхів розвитку, досконаліших методів і способів створення улюблених усіма анімаційних фільмів. Студенти-журналісти готують розширений відеосюжет про цю подію, який ви зможете незабаром подивитись на нашому ютюбканалі за посиланням.

Олена Борова,
студентка І курсу спеціальності "Журналістика"

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook