Вибіркові дисципліни

Студенти Університету відповідно до статті 62, пункт 15 Закону України «Про вищу освіту» мають право на вибір навчальних дисциплін у межах, передбачених відповідною освітньою програмою та навчальним планом, в обсязі, що становить не менше як 25 % загальної кількості кредитів ЄКТС, передбачених для даного рівня вищої освіти.

При цьому здобувачі певного рівня вищої освіти мають право вибирати навчальні дисципліни, що пропонуються для інших рівнів вищої освіти, за погодженням з керівником відповідного факультету чи підрозділу. 

 

Процедура формування індивідуальної освітньої траєкторії в Національному університеті біоресурсів і природокористування України регламентується:

1. Порядок формування та вибору студентами вибіркових дисциплін освітніх програм у Національному університеті біоресурсів і природокористування України
2. Положення про освітні програми в НУБІП України (п 2.7.3. Формування переліку вибіркових дисциплін).
 
Кожен студент формує свою індивідуальну освітню траєкторію шляхом вибору навчальних дисциплін 2 шляхами:
1. Вибір дисциплін за уподобаннями студента із загальноуніверситетського переліку вибіркових дисциплін (всі студенти університету вибирають дисципліни із однієї бази дисциплін)
2. Вибір дисциплін за спеціальністю (вибір дисциплін у розрізі освітньої програми)
 
Вибір дисциплін за уподобаннями студента із загальноуніверситетського переліку вибіркових дисциплін
Студенти магістратури можуть обрати 8 кредитів EKTC (2 навчальні дисципліни) за власними  уподобаннями,  які  будуть  вивчати  у  2  семестрі  1 року навчання вмагістратурі.
Крок 1. Ознайомитися із переліком вибіркових дисциплін на сайт університету.
Перелік вибіркових дисциплін («Вибіркові дисципліни», https://nubip.edu.ua/node/67362) з їх анотаціями розміщується (оновлюється) на головному сайті НУБіП України (https://nubip.edu.ua/) в розділі «Навчальна робота», підрозділі «Організація освітнього процесу», підрозділі «Студенту»,  на сторінці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК у закладці «ВИБІРКОВІ ДИСЦИПЛІНИ» (https://nubip.edu.ua/node/68240). А також на навчально- інформаційному порталі НУБіП України (https://elearn.nubip.edu.ua/) на сторінці фаеультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК  (https://elearn.nubip.edu.ua/course/index.php?categoryid=136).
Крок 2. Здійснити вибір дисциплін із переліку (табл. 1).
Результати вибору вибіркових дисциплін студентами Факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Спеціальності 181 - "Харчові технології", 229 - "Громадське здоров'я"

№ п/п

ПІБ

студента

Назва

1-ї дисципліни

Назва

2-ї дисципліни

 

Підпис

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
До 20 листопада повідомити гаранта і декана про свій вибір шляхом занесення інформації у наступну форму:
Студентам, які не згрупувались навколо дисциплін із кількістю 16 осіб, дають право повторно обрати дисципліни із інших спеціалізацій. До 1 грудня формують групи студентів для вивчення дисциплін спеціалізацій.
  

Доступ до цього ресурсу авторизований. З потреби звертайтеся до координаторів ресурсу.

Координатори:

Декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК - Лариса Баль-Прилипко
Заступник декана факультету з навчальної роботи - Наталія Слободянюк
 

 Вибір дисциплін за спеціальністю

Крок 1. Студенту необхідно ознайомитись із анотаціями дисциплін, компетенціями, які вони забезпечують, структурою дисципліни, темами лекційний і практичних (лабораторних) занять до 10 листопада поточного року. Перелік дисциплін вільного вибору за спеціальністю (освітньою програмою), їх робочі програми і силабуси заосвітньою програмою, які постійно оновлюються до 1 листопада поточного року, розміщені на сайті кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів (випускова кафедра) у розділі «Освітньо-наукова програма "Нутриціологія" у закладці «Робочі програми і силабуси навчальних дисциплін» (https://nubip.edu.ua/node/80774)

Крок 2. Взяти участь у зустрічі із гарантом ОНП «Нутриціологія» і викладачами, котрі викладають вибіркові дисципліни, на який гарант і викладачі представлять зміст дисциплін та перелік компетенцій, що вони формують, за необхідності нададуть додаткові роз’яснення (час зустрічі попередньо узгоджується на період впродовж вересня-жовтня поточного року).

Крок 3. Висловити свої побажання щодо вибору дисциплін за спеціальністю, заповнивши анкету (табл. 2) у паперовому варіанті аудиторно на зустрічі, що проводиться в узгоджений час із 1 листопада до 20 листопада поточного року. Необхідно обрати 3 дисципліни із загального переліку, орієнтуючись на блоки, по 1-й дисципліні із кожного блоку.

АНКЕТА ВИЗНАЧЕННЯ ВИБІРКОВИХ ДИСЦИПЛІН ОНП «Нутриціологія»

Шановний студенте! Оберіть із переліку дисциплін за спеціальністю 3 дисципліни, які Ви бажаєте вивчати у 3 семестрі. Позначте знаком «+» бажані дисципліни.

 

Увага!!! Важлива інформація! У зв’язку із фінансовими обмеженнями, що вимагають формування групи магістрів не менше 15 чоловік, вибір студентів аналізується проектною групою ОНП, проводиться корегування навчального плану, у який вводяться дисципліни, які обрані не мене ніж 2/3 голосів членів групи. Студенти, які не здійснили вчасно своє волевиявлення, вивчають дисципліни, обрані більшістю групи. Якщо навколо вибіркової дисципліни не сформувалась необхідна більшість голосів, студентам надається право повторного вибору. Процедура повторного вибору дисциплін проходить до 1 грудня поточного року. 

2023 2024 навчальний рік
Вибіркові дисципліни 

ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН

ДЛЯ ВИБІРКОВОЇ СКЛАДОВОЇ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ ПІДГОТОВКИ БАКАЛАВРІВ ТА МАГІСТРІВ ВЕТЕРИНАРНОГО СПРЯМУВАННЯ   
(з анотаціями)

на 2023-2024 навчальний рік

 

 

Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК

122. Основи переробки м’яса

123. Основи переробки риби та морепродуктів

124. Харчові та дієтичні добавки

125. Основи аюрведичного харчування

126. Кухні народів світу

 

 

ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН

ДЛЯ ВИБІРКОВОЇ СКЛАДОВОЇ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ ПІДГОТОВКИ МАГІСТРІВ 
(з анотаціями)
на 2023-2024 навчальний рік 

102. Реклама здоровꞌя.

103. Спортивне і превентивне харчування.

104. Технології здорового харчування.

105. Управління якістю та безпечністю продовольчої сировини та харчових продуктів.

 

2022 - 2023 навчальний рік
Вибіркові дисципліни 

ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН

ДЛЯ ВИБІРКОВОЇ СКЛАДОВОЇ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ ПІДГОТОВКИ БАКАЛАВРІВ ТА МАГІСТРІВ ВЕТЕРИНАРНОГО СПРЯМУВАННЯ    (з анотаціями)

110. Основи переробки м’яса

111Основи переробки риби та морепродуктів

112Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю

113. Харчові та дієтичні добавки

114. Проектування підприємств м’ясопереробної галузі

115Кухні народів світу (у т.ч. українські національні страви) 

 

Каталог навчальних планів і програм підготовки магістрів

2021-2022 н.р.

 Каталог навчальних планів і програм підготовки магістрів 2020-2021 н.р.

Master curricula and training programs 2020-2021 a.y.

   
Каталог навчальних планів і програм підготовки магістрів 2019-2020 н.р.

Master curricula and training programs 2019-2020 a.y.

           

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook