Вивчаємо і впроваджуємо інноваційні технології навчання

28 листопада 2019 року

28 листопада методист Погоріла О.І. провела педагогічний семінар «Поєднання інноваційних і традиційних технологій навчання як чинник забезпечення дієвості знань». Оксана Іванівна ознайомила педагогів коледжу з графіком проведення Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти семінарів, тренінгів зі створення електронних підручників і посібників, інтерактивних підручників і робочих зошитів (з QR-кодами), відеолекцій та відкритих онлайн-курсів. Методист також коротко ознайомила учасників семінару з роботами переможців конкурсу «Педагогічний Оскар – 2019», показавши фрагменти робіт з їхніх сайтів та блогів, та розповіла про свою участь у тренінгу «Освітні можливості відеохостингу YouTube» і продемонструвала процес створення відеофрагмента у програмі Wondershare Video Editor.

Учасники семінару заслухали й обговорили доповіді з досвіду роботи викладачів: «Інноваційні технології навчання природничих дисциплін у контексті stem» (Смолянчук Н.В.), «Переваги та недоліки впровадження інформаційних технологій у процесі навчання математики» (Іваненко Н.В.), «Досвід використання QR-кодів в освітньому  процесі» Вінник І.В.), «Онлайн-сервіс Kahoot! – цікаво і корисно» (Іванова С.М.). Доповідачі супроводжували свої виступи мультимедійними презентаціями, демонстрацією фрагментів занять з поєднанням традиційних і інноваційних технологій навчання. Ірина Володимирівна Вінник поділилася досвідом використання на практичних заняттях робочого зошита з QR-кодами та інноваційних технологій при проведенні профорієнтаційних заходів. Іванова Світлана Миколаївна презентувала і подарувала колегам розроблені нею «Методичні рекомендації до створення вікторин в онлайн-сервісі Kahoot!».

Підсумки роботи семінару підвела директор коледжу Ільченко Н.В., при цьому наголосивши на актуальності вивчення і впровадження педагогами в освітньо-виховний процес інноваційних технологій, створення новітніх засобів навчання з використанням Google-сервісів.

Учасники семінару запропонувала провести в коледжі тренінги зі створення навчально-методичних посібників з QR-кодами та використання онлайн-сервісу Kahoot.

Алла Заболотна, методист


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook