Студентська конференція «Нобелівські лауреати ХХІ століття»

28 листопада 2019 року

     28 листопада викладачі циклової комісії фундаментальних дисциплін і комп’ютерних технологій Даль Н.В., Іваненко Н.В., Смолянчук Н.В. і Ясінський О.В. провели в коледжі студентську конференцію «Нобелівські лауреати ХХІ століття».

Головною метою конференції було ознайомлення студентів з історією виникнення премії, роботою п’яти Нобелівських комітетів (робочий орган відповідальний за більшу частину роботи при виборі лауреатів на отримання Нобелівської премії).

Учасниками конференції були студенти коледжу І та ІІ курсів. Вони охарактеризували головні винаходи ХХІ ст., за які науковці отримали премії. Були розглянуті також такі важливі питання, як історія виникнення премії, як саме обирають номінантів і переможців, чому інколи Нобелівську премію не призначають. Організатори конференції наголосили на тому, що Нобелівська премія – це, безумовно, найавторитетніша нагорода, про яку таємно чи явно мріє більшість науковців світу. Принаймні тих, які вважають, що працюють відповідно до заповіту Альфреда Нобеля: «…для добра усього людства». ЇЇ майже щороку вручають з 1901 року.

Виступи учасників були досить різними, але мета у всіх була одна: привернути увагу до наукових відкриттів (наприклад, до таких, як радіація, винайдення пеніциліну, розшифрування структури ДНК чи винайдення різноманітних ліків); показати наскільки якість і інтенсивність наукових відкриттів залежить від технічної бази університетів та інститутів, умов праці науковців у різних державах світу. Нобелівська премія є найкращою трибуною для борців з авторитарними режимами та людей, які захищають права інших.

 Циклова комісія фундаментальних дисциплін

та комп’ютерних технологій


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook