Земля — символ потужної держави

29 листопада 2019, 18:02
м. Київ

 
В українській літературі про землю уславили багато пісьменників: В. Стефаник звів на ній "Камінний хрест", а Ольга Кобилянська на її ґрунті змусила брата вбити брата. Земля - це народження, життя, кохання, ненависть, багатство, бідність та революції. М. Коцюбинський «Fata Morgana» у 1903 році думав так як більшість українців сьогодні. Коцюбинському вдалося описати споконвічну неусвідомлену людську потребу спочатку кидати у землю зерно, щоб потім молитися на врожай, – поетично й приречено... Уся сюжетна лінія сучасних українців пов’язана із темою ЗЕМЛІ.

  

У Києві відбувся І Агрополітичний форум про земельну реформу і децентралізацію. Так 28 листопада 2019 року розпочав роботу І Агрополітичний форум, присвячений земельній реформі — Децентралізація: чого очікувати? Серед запрошених : студенти і викладачі НУБіП України.

 

  

Одним із найхаризматичніших спікерів Форуму був Голова Агро-Продовольчої Ради Іван Слободянюк/Agro-Food Council Ivan Slobodianyk/ впевнений: «Ринок вже існує і питання має стояти – в чиїх інтересах він має працювати. Я важаю, що ринок має працювати на перших порах винятково в інтересах громадян України, щоб іноземцям не 3-4 роки була заборона, а років 10».

 

На форумі до пізньої ночі аграрії, політика в журналісти обговорювали питання земельної реформи та фінансового забезпечення механізму підтримки купівлі землі українськими агровиробниками; а також технічні аспекти підготовки обігу землі сільськогосподарського призначення та важливі запобіжники в механізмі купівлі продажу; актуальні питання адміністративно-територіального устрою та завершення реформи місцевого самоврядування в Україні.

 

Доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Вероніка Василівна Чекалюк коментує останні події, що обговорюються громадськістю: «Ситуація, котра сталася у суспільстві змусила черговий раз перечитати українських класиків, зокрема таку актуальну й знакову повість «Земля» — вершину реалізму. Цей твір, завдяки своїй великій життєвій правді і високій художності, став одним з найвідоміших в українській літературі. Усім своїм єством пов’язаний із землею. Головний герой повісті Івоніка Федорчук шанує і береже землю, тяжко працює на ній усе своє життя, плекаючи надію, що вона принесе щастя його синам.

Нам, журналістам, медіафахівцям, хотілось би висвітлювати події про позитивні мирні сторінки історії нашої держави, тож нехай добра стане більше, любіть свою Батьківщину й пильнуймо свою рідну землю».

  Діана Дафина,
член гуртка  «Юний журналіст»
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook