Ансамбль пісні і танцю «Колос» імені С.А. Семеновського успішно підтвердив звання народного

23 листопада 2019 року
НУБіП

 23 листопада для народного ансамблю пісні і танцю «Колос» імені С.А. Семеновського був днем напруженим, складним і навіть вирішальним. Саме цього дня наш улюблений колектив серед майже десятка інших аматорських колективів Голосіївського району Києва проходив атестацію на підтвердження почесного звання «народний». На відміну від інших колективів, «Колосу» це робити завжди складніше, адже якщо у Будинках культури учасники вокальних та хореогафічних ансамблів часто не змінюються більше десяти років поспіль, то в «Колосі» на кожному захисті – нова молодь, нові студенти нашого університету, яких керівникам ще треба навчити не підвести славетний ансамль.

Те, що боротися за підтвердження звання буде нелегко, стало зрозуміло вже після обговорення атестаційною комісією перших представлених програм: комісія була не просто суворою і вимогливою, а навіть прискіпливою – у її рішенні прозвучала пропозиція не атестувати один із колективів. Саме тому у рядах наших «колосистів» посіялася тривога, а у серцях їх керівників – напруга, адже до аматорських колективів вимоги ставилися майже як до професійних. Відігравало роль усе – від злагодженості роботи на сцені, бездоганного вокалу і хореогафії до сценічного одягу, правильно одягнених віночків і пов᾽язаних крайок.

Та от «Колос» на сцені. І поступово тривога в очах і учасників хорової групи, і учасників балетної групи розвіялася підтримка залу була безмежною, а строга атестаційна комісія, яка, за всіма правилами, повинна бути безпристрасною, почала підспівувати і також не стримувалася від оплесків. А ще – «колосисти» щиро вболівали одне за одного, і коли на сцені виступав хор, за лаштунками співали танцюристи, коли ж на сцені була балетна група, за лаштунками танцювали 70 учасників хору.

Очікувати рішення атестаційної комісії, на щастя, довго не довелося: «Колос» не встиг зійти зі сцени, коли її голова – директор Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень, заслужений працівник культури України Микола Михайлович Пересунько – піднявся до юних артистів і оголосив: ансамбль пісні і танцю «Колос» віднині ще три роки заслужено і впевнено носитиме звання «народний аматорський колектив». Не думаю, що хоч хтось, хто знає «Колос», сумнівався у такому рішенні, проте варто було бачити бурхливу радість колосистів, сльози на очах і дівчат, і хлопців, палкі обійми колосівської родини, і втомлених, проте щасливих, старших викладачів кафедри культурології Володимира Якимчука та Ольги Сауріної.

Щира велика вдячність кожному зі ста учасників дружнього «Колосу», які несуть і примножують його славу. Низький уклін Володимиру Яковичу Якимчуку, який взяв на себе нелегку ношу збереження колективу і керівництво ним, та Ользі Іванівні Сауріній, яка в нелегкий для балетної групи час зуміла згуртувати її і вивести на сцену для пітвердження звання.

Ми любимо тебе, «Колос»! Ти – найкращий!

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook