Вибір професії — один з головних життєвих виборів

26 листопада 2019 року

Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії – це по суті вибір життєвого шляху, вибір долі. Від вибору професії до душі у великій мірі залежить задоволення людини своєю долею, її щастя.
Профорієнтаційна робота зі старшокласниками – одна з найважливіших ділянок профорієнтаційної роботи педагогічного колективу кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей.


Учні старших класів потребують розширення, поглиблення та систематизації знань про професії, отриманих в процесі навчальної діяльності. У зв’язку з цим основними напрямами профорієнтаційної роботи з учнями є: професійна просвіта, професійне виховання, професійна діагностика та професійна консультація учнів. У зміст професійного виховання входить формування та розвиток в учнів стійких професійних інтересів до тієї чи іншої професії. При цьому особливого значення набувають індивідуальні форми роботи зі старшокласниками.


Викладач кафедри Цимбал С. провела профорієнтаційну роботу з учнями 11 класів спеціалізованої школи № 1 ім. С.М. Бондарчука Старокостянтинівського НВК Хмельницької обл. У процесі профорієнтаційної роботи було доведено учням про те, що Національний університет біоресурсів і природокористування України увійшов до десятки кращих вищих навчальних закладів країни за версією рейтингу «ТОП-200 Україна». Потенційні абітурієнти дізнались про спеціальності за якими вони зможуть навчатися в НУБіП Украни на гуманітарно-педагогічному факультеті, а саме: «Філологія», «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Психологія», «Журналістика», «Професфйна освіта».

Цимбал С.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook